A- A+
Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον έλεγχο ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου σας
Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν αυτοκίνητο σε σχέση με τον έλεγχο ΚΤΕΟ, παρουσιάζει η Allianz Direct.

Όλοι ξέρουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να περάσουμε το αυτοκίνητό μας από ΚΤΕΟ. Όμως ποιος πραγματικά γνωρίζει τι σημαίνει αυτό, πώς και πότε γινεται;

Τα 5 sos σημεία

Η Allianz Direct συγκέντρωσε τις 5 πιο βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε. Ρίξτε μια ματιά και αν δεν έχει περάσει ήδη το αυτοκίνητό σας από έλεγχο, κλείστε ραντεβού στο κοντινότερο ΚΤΕΟ.

1. Κάθε πότε περνάω ΚΤΕΟ;

Όλα τα οχήματα υποχρεούνται να περάσουν από έλεγχο ΚΤΕΟ. Ναι, αλλά πότε; Ο πρώτος έλεγχος γίνεται 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και μετά κάθε 2 χρόνια.

2. Πόση ώρα διαρκεί ένας έλεγχος;

Ένας έλεγχος ΚΤΕΟ διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

3. Πρέπει να το πάω απαραιτήτως εγώ;

Το όχημα μπορεί να το προσκομίσει στο ΚΤΕΟ οποιοσδήποτε και όχι απαραίτητα ο ιδιοκτήτης του, αρκεί να έχει μαζί του κάποιο πιστοποιητικό έγγραφο (π.χ. ταυτότητα, διαβατήριο).

4. Υπάρχει κάποιο πρόστιμο;

Αν το όχημα καθυστερήσει να περάσει τον προγραμματισμένο έλεγχο ΚΤΕΟ τότε επιβάλλεται πρόστιμο. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 17 έως 70 ευρώ ανάλογα με τη διάρκεια της καθυστέρησης.

5. Σε τι διαφέρουν τα δημόσια και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ;

Τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν την ίδια ισχύ. Μπορείς να επιλέξεις όποιο ΚΤΕΟ σε εξυπηρετεί με βάση την τοποθεσία και την τιμή.