A- A+
Τα 4 βήματα για επιχειρηματικό δάνειο εγγυημένο κατά 80% από το κράτος με χαμηλό επιτόκιο

Σε 4 βήματα μπορούν να λάβουν επιχειρηματικό δάνειο με εγγύηση από το κράτος κατά 80%, που εξασφαλίζει σημαντική μείωση του επιτοκίου, οι ενδιαφερόμενοι.

Σε όλη τη διαδικασία τηρείται απόλυτη σειρά προτεραιότητας η οποία πιστοποιείται από τους αριθμούς πρωτοκόλλησης των αιτήσεων στο πληροφορικό σύστημα.

Αναλυτικότερα, η διαδικασία χρηματοδότησης ολοκληρώνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

ΒΗΜΑ 1ο :  ΑΙΤΗΣΗ στο ΠΣΚΕ

•    Η υποβολή αιτημάτων από τους ενδιαφερόμενους πολίτες στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, δεν συνεπάγεται αυτόματη έγκρισή τους.

•    Τα στοιχεία ταυτότητας κάθε υποψήφιου δανειολήπτη δεν κοινοποιούνται από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.



ΒΗΜΑ 2ο  : ΑΙΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ προς την ΤΡΑΠΕΖΑ Επιλογής τους

•    Αφού οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου από το ΠΣΚΕ, απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, για να διαπιστώσει την πιστοληπτική τους δυνατότητα.


ΒΗΜΑ 3ο : ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ

•     Η συνεργαζόμενη Τράπεζα, εφόσον εγκρίνει, προωθεί το συγκεκριμένο αίτημα για χρηματοδότηση, στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

•    Προφανώς η διαδικασία γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες και ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να διαπιστώνεται ανά πάσα στιγμή η απόλυτη σειρά προτεραιότητας.


ΒΗΜΑ 4ο : ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

•    Ως συγχρηματοδότης - με πόρους που εξασφαλίζει από τα διαρθρωτικά ταμεία και το ΠΔΕ η Ελληνική Κυβέρνηση - η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα εξετάζει την επιλεξιμότητα του δανειολήπτη, με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

•    Eπιστρέφει τα εγκεκριμένα δάνεια στις τράπεζες οι οποίες τελικά συμβασιοποιούν και εκταμιεύουν τα αναλογούντα ποσά στους πελάτες τους.