A- A+
Στους επιστήμονες χωρίς να κάνουν τηλεκατάρτιση τα 600 ευρώ - Εντολή Μητσοτάκη

Στην απευθείας πίστωση του επιδόματος τηλεκατάρτισης των 600 ευρώ, αλλά χωρίς να γίνει η τηλεκατάρτιση, προχωρά η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις των επιστημόνων.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, πρόκειται για απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με αυτήν, η ενίσχυση των 600 ευρώ θα καταβληθεί στους δικαιούχους απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.

Το βοήθημα αφορά τη στήριξή τους από το κράτος για το μήνα Απρίλιο και θα δοθεί χωρίς προϋποθέσεις σε όλους όσους είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης..

Δηλαδή αφορά επαγγέλματα όπως, οι λογιστές, οικονομολόγοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ερευνητές και άλλοι επιστήμονες θα λάβουν μία αφορολόγητη και ακατάσχετη ενίσχυση ύψους 600 ευρώ.

Στις κατηγορίες των δικαιούχων περιλαμβάνονται αρκετοί ΚΑΔ, ακόμη και επαγγελματίες στο χώρο της αισθητικής, οπότε καλό θα ήταν να ελέγξετε καλά τη σχετική λίστα, για να δείτε αν μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα.