A- A+
Στο Taxis το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους δεν περάσουν ΚΤΕΟ από την Πρωτοχρονιά
Διορία μέχρι και την Πέμπτη για να γλυτώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ που θα επιβάλλεται από την Πρωτοχρονιά, έχουν όσοι δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.

Μέχρι και το τέλος του έτους ισχύουν τα μειωμένα πρόστιμα εκπρόθεσμου ελέγχου του οχήματος, τα οποία φτάνουν έως και τα 65 ευρώ, ανάλογα με το χρόνο της καθυστέρησης.

Από 1/1/2016, το πρόστιμο μη ελέγχου του οχήματος θα ανέρχεται σε 150 ευρώ από 65 ευρώ σήμερα, σε όσες περιπτώσεις η καθυστέρηση ξεπερνά τους 6 μήνες.

Η βεβαίωση του προστίμου

Ο εντοπισμός των ιδιοκτητών οχημάτων στα οποία θα επιβάλλεται το πρόστιμο θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης, Συντήρησης και Λειτουργίας Εφαρμογών (Δ.Α.Σ.Λ.Ε.) της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Από την επεξεργασία των στοιχείων θα παράγεται ηλεκτρονικό αρχείο που θα περιέχει για κάθε όχημα, ονοματεπώνυμο ή επωνυμία και ΑΦΜ του ιδιοκτήτη, αριθμό κυκλοφορίας, αριθμό πλαισίου, ημερομηνίες περιοδικών τεχνικών ελέγχων οχήματος, καθώς και χρόνο επιβολής του προστίμου της παρούσας.

Ακολούθως θα αναρτάται το πρόστιμο στο λογαριασμό των υπόχρεων στο TaxisNet στην επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση».