A- A+
Στο Taxis την Παρασκευή τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 - Πληρωμή και σε άτοκες δόσεις
Στους λογαριασμούς Taxis των φορολογούμενων θα αναρτηθούν εκτός απροόπτου την Παρασκευή τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δικύκλων του 2018.

Τα τέλη είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι, καθώς για μία ακόμη χρονιά, παρά τις εξαγγελίες, το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόλαβε να προχωρήσει σε αλλαγές.

Τέσσερις τύποι τελών

Ως εκ τούτου, τα οχήματα διαχωρίζονται σε 4 κατηγορίες, ανάλογα με το πότε ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Διαφορετικός τρόπος υπολογισμού τους υπάρχει στα ΙΧ με έτος ταξινόμησης πριν και μετά το Νοέμβριο του 2010.

Δείτε τώρα τα τέλη του ΙΧ σας:

Το ύψος των τελών

Αναλυτικότερα, τα τέλη κυκλοφορίας για οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως και τις 31/10/2010, διαμορφώνονται ως εξής:

Για αυτοκίνητα για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα η πρώτη κλίμακα στην οποία επιβάλλονται μηδενικά τέλη διαμορφώνεται στα 90 γρ. διοξειδίου.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας τα οποία κυμαίνονται από 0,9 ευρώ ανά γραμμάριο CO2 έως 3,72 ευρώ.

Πληρωμή σε άτοκες δόσεις

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως και τις 29/12/2017, τελευταία εργάσιμη του χρόνου, χωρίς να αποκλείεται μία ολιγοήμερη παράταση, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Το πρόστιμο εμπρόθεσμης καταβολής ανέρχεται στο 100% των τελών.

Και φέτος οι τράπεζες θα δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους με επαρκή υπόλοιπα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Η πληρωμή γίνεται μέσω ενεργούς πιστωτικής κάρτας με επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο.