A- A+
Στο 4,68% η απόδοση των νέων εξάμηνων εντόκων γραμματίων
Ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, στο 4,68%, διαμορφώθηκε η απόδοση των νέων εξάμηνων τίτλων που δημοπράτησε την Τρίτη το ελληνικό δημόσιο. Η διάθεση σε ιδιώτες.

Στην αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουλίου το επιτόκιο των εξάμηνων τίτλων είχε διαμορφωθεί στο 4,70%, επίπεδα στα οποία αναμένεται να κινηθεί και σε αυτήν την έκδοση.

Τα νέα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια μπορούν να αποκτήσουν και οι ιδιώτες, χωρίς να καταβάλουν φόρο επί των τόκων, αν διακρατηθούν ως τη λήξη και η αγορά τους γίνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 ευρώ.

Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 6 Αυγούστου έως και Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

Επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του ΣΑΤ.

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης.