A- A+
Στην Παγκρήτια Τράπεζα εισέρχεται ο Μιχάλης Σάλλας με 15% - Υπεγράφη μνημόνιο

Μνημόνιο με την Παγκρήτια Τράπεζα για την είσοδό του στο συνεταιριστικό της κεφάλαιο με ποσοστό 15%, υπέγραψε ο επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

Όπως ανακοινώθηκε, το Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU) προβλέπει τη συμμετοχή του τραπεζίτη με με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων της τράπεζας.

Σύμφωνα με την Παγκρήτια Τράπεζα, η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκειά της.

Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με τη συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.

Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις συνεταιριστικές τράπεζες και θα διασφαλίζει τον συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

Η δήλωση του Μ. Σάλλα

Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας, με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σάλλας αναφέρει πως «γνωρίζω την τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια»

Ο ίδιος θεωρεί «την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της».