A- A+
Στην ιδιωτική ασφάλιση για υγεία και σύνταξη στρέφονται οι Έλληνες - Στοιχεία 2014
Ανοδικά κινήθηκε σε ετήσια βάση η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής το 2014, λόγω της στροφής των Ελλήνων στις ιδιωτικές εταιρείες για υπηρεσίες υγείας - σύνταξης.

Η στροφή των πολιτών στα ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης ζωής, για υπηρεσίες σύνταξης και υγείας, καταγράφεται στα στοιχεία που αφορούν την παραγωγή ασφαλίστρων.

Για ένα ακόμη μήνα, τον ένατο εντός του 2014, οι ασφαλίσεις Ζωής επέδειξαν αυξητική τάση ως προς την παραγωγή του αντίστοιχου μήνα σε σύγκριση με το 2013.

Η έρευνα

Aυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) και την επιστροφή ασφαλίστρων λόγω ακυρώσεων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου έως Νοεμβρίου 2014 59 επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2013, προκύπτει ότι οι ασφαλίσεις Ζωής παρουσιάζουν αύξηση +12,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Επισημαίνεται ότι αν αφαιρεθεί η επίδραση του κλάδου «Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις», η παραγωγή των ασφαλίσεων Ζωής συνολικά είναι αυξημένη κατά 2,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013.