A- A+
Στεγαστικό δάνειο με 3% σταθερό επιτόκιο για 3 έτη από το ΤΤ
Σε σημαντική μείωση των σταθερών επιτοκίων στη στεγαστική πίστη προχωρεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με στόχο την τόνωση της αγοράς, η οποία κινείται σε ιδιαίτερα υποτονικούς ρυθμούς τους τελευταίους μήνες, με την κρίση να έχει ρίξει στο ναδίρ τη ζήτηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία χρηματοδότησης.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του ανταγωνισμού, ειδικά από τράπεζες που μπορούν να εξασφαλίσουν φθηνή ρευστότητα από την ΕΚΤ και από τις αγορές, την οποία θα «ρίξουν» εν συνεχεία στην εγχώρια αγορά ακινήτων.

Οπως ανακοινώθηκε, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σταθμίζοντας τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τον ιδιαίτερο ρόλο του στην οικονομία της χώρας, προχωρεί σε μια δέσμη αποφάσεων, με ημερομηνία ισχύος την 29.3.2010, με σκοπό να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πελατών του και των καταναλωτών.

Αναλυτικότερα, με σκοπό την αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων, προσφέρει το νέο προϊόν στεγαστικών δανείων «Ακίνητο 3Χ3», μειώνοντας κατά 1,50% το ειδικό σταθερό προνομιακό επιτόκιο για 3 έτη, στο επίπεδο του 3% από 4,50% προηγουμένως. Επιπλέον, παρά την αυξητική τάση των επιτοκίων, διατηρεί αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης, σημειώνοντας ότι παρά τη μείωση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος συνεχίζει να χορηγεί με τον ίδιο ρυθμό στεγαστικά δάνεια.