A- A+
Στα σκαριά πρόγραμμα επιδότησης επιτοκίου για επιχειρηματικά δάνεια
Την ενεργοποίηση ενός νέου εργαλείου επιδότησης επιτοκίων στην επιχειρηματική πίστη προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. Πώς θα λειτουργεί.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί ο Έλληνας επιχειρηματίας να πληρώνει 10% επιτόκιο και 12% και ο Γερμανός να πληρώνει 5% και να μας λένε να είμαστε και ανταγωνιστικοί».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο κ. Δένδιας, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη διαπραγμάτευση με όλη την Ευρώπη «για να επιδοτήσουμε τα επιτόκια των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων» με πόρους από τα Διαρθρωτικά Ταμεία.

Καινοτόμες επιχειρήσεις

O υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και σε τρόπους χρηματοδότησης νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων.

«Στη νέα, την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, το παιδάκι 22 χρονών που βγαίνει από το πανεπιστήμιο κι έχει μια ιδέα και μπαίνει στην τράπεζα. Και τους λέει ο πατέρας μου δεν έχει εξασφάλιση να μου δώσει κι εγώ δεν έχω λογαριασμό, αλλά έχω μια καινούρια ιδέα, με βοηθάτε να την κάνω πρότυπο παραγωγής»; τόνισε και ο κ. Δένδιας.

«Εκεί το Ελληνικό Κράτος πρέπει να παρέμβει, γιατί η αγορά δεν μπορεί να βοηθήσει. Φτιάχνουμε λοιπόν αυτό το εργαλείο, το έχουμε ήδη στα σκαριά, ελπίζω ότι θα δώσει τις πρώτες χρηματοδοτήσεις τώρα. Και τι λέμε; Εφόσον αυτό το εργαλείο λειτουργήσει σωστά, θα το εξελίξουμε σε αναπτυξιακή τράπεζα κι έχουμε πει που θα βρούμε τα λεφτά μέσα από το υπάρχον σύστημα».