A- A+
Σπίτι μου: Στεγαστικά δάνεια έως 150.000 ευρώ σε νέους με προνομιακό επιτόκιο από την Τρ. Χανίων

Στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για νέους από 25 έως 39 ετών συμμετέχει η Τράπεζα Χανίων, προσφέροντας χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους για την απόκτηση κατοικίας.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας σπίτι με χρηματοδότηση έως και 90% της αξίας του και πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Για τη συμμετοχή σας στη δράση θα πρέπει να έχετε ηλικία 25 έως 39 έτη και να πληρείτε τις προϋποθέσεις του προγράμματος, όπως ειδικότερα προβλέπονται στο νόμο και τη σχετική ΚΥΑ.

Η χρηματοδότηση

Το ποσό του δαννείου φτάνει έως τις 150.000 ευρώ:

- 75% του ποσού χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, έως 112.500 ευρώ

- 25% του ποσού χορηγείται από την Τράπεζα Χανίων, έως 37.500 ευρώ

Το ποσοστό χρηματοδότησης μπορεί να φτάνει έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς.

Το υπόλοιπο ποσοστό, και τουλάχιστον το 10%, το καλύπτετε από δικά σας κεφάλαια.

Το επιτόκιο του δανείου

Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο euribor τριμήνου πλέον περιθωρίου από 1,50% έως και 4,90%. όσον αφορά το 25% της χρηματοδότησης που προέρχεται από την Τράπεζα Χανίων και 0% για το 75% του δανείου που δίνεται από το Δημόσιο.

Ωστόσο το δάνειο είναι τελείως άτοκο αν έχετε ή αποκτήσετε 3 ή περισσότερα παιδιά (τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι) κατά τη διάρκεια του δανείου.

Σημειώνεται ότι τα δάνεια του προγράμματος απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής εισφοράς του Ν.128/75 μαζί με τη δόση κάθε μήνα, που σήμερα ανέρχεται σε ποσοστό 0,12%.

Η διάρκεια του δανείου κυμαίνεται από 3 έως 30 χρόνια, ενώ έχετε τη δυνατότητα να το εξοφλήσετε νωρίτερα, με μερική ή ολική εξόφληση, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Τα έξοδα

Τα έξοδα του δανείου είναι επίσης χαμηλά και ανέρχονται σε:

- 300 ευρώ εφάπαξ έξοδα αξιολόγησης αιτήματος

- 350 ευρώ πλέον ΦΠΑ για νομικό και τεχνικό έλεγχο

- 0,775% ή 0,875% του ποσού της προσημείωσης για εγγραφή στο Υποθηκοφυλακείο ή το Κτηματολογικό γραφείο αντίστοιχα.

- Έξοδα για την παράσταση του δικηγόρου στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο για την προσημείωση.