A- A+
Σκέψεις για κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας του 10% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Το ενδεχόμενο κατάργησης της έκπτωσης 10% που παρέχεται στους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ εξετάζει η κυβέρνηση, με στόχο την αύξηση των εσόδων της επιχείρησης για τη σωτηρία της.

Η έκπτωση 10% στην αξία του ρεύματος δίνεται σήμερα σε όσους πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΗ και εφαρμόζεται για όλους τους πελάτες της.

Πόσα θα χάσουν οι καταναλωτές

Υπολογίζεται ότι το συνολικό κέρδος των καταναλωτών από τη συγκεκριμένη έκπτωση διαμορφώνεται σε περίπου 180 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό, που αν εξοικονομηθεί θα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια που γίνεται για τη διάσωση της επιχείρησης.

Επιπλέον, εξετάζεται και η εφαρμογή αυξήσεων στα τιμολόγια της εταιρείας, η οποία ωστόσο δεν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές, καθώς θα κερδίσουν από:

  • Τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ
  • Τη μείωση λοιπών χρεώσεων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο Σεπτέμβριο.

Αλλαγή παρόχου

Όσοι πάντως δεν μείνουν ικανοποιημένοι από την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, μπορούν εύκολα να μεταπηδήσουν σε άλλο πάροχο, κερδίζοντας σημαντικές εκπτώσεις.

Το όφελος για ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει 1.250 kw το τετράμηνο μπορεί να φτάσει έως και τα 85 ευρώ περίπου το χρόνο.