A- A+
Σκέψεις για επιβολή τελών κυκλοφορίας με το ...χιλιόμετρο - Σύνδεση με τιμή καυσίμων
Σκέψεις για τη σύνδεση των τελών κυκλοφορίας που θα πληρωθούν την ερχόμενη χρονιά με την κατανάλωση καυσίμων, κάνουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αρμόδιας αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είπε σχετικά πως εξετάζεται να υπάρχει ένα μικρό αναλογικό τέλος για όλους και από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη.

Όπως εξήγησε, «άλλο πράγμα είναι αυτός ο οποίος έχει ένα μικρό αυτοκινητάκι και δεν έχει μεγάλη κατανάλωση και άλλο πράγμα ο άλλος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση».

Τιμές καυσίμων

Βέβαια, αυτό μεταφράζεται στην επιβολή ενός οριζόντιου τέλους στην τιμή της βενζίνης.

Στόχος όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είναι «να γίνουν πιο δίκαια τα τέλη κυκλοφορίας, πιο αποτελεσματική η είσπραξη, διότι κι εκεί έχουμε προβλήματα».

Οταν ρωτήθηκε αν το τέλος που θα επιβληθεί θα είναι 5-10 λεπτά το λίτρο, απάντησε ότι δεν έχει εξεταστεί, ωστόσο τόνισε ότι «ο πολίτης όταν θα κάνει τη σούμα θα δει ότι πληρώνει λιγότερο».

Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση με την οποία να μπορεί να ελέγχεται αν έχουν πληρωθεί τέλη κυκλοφορίας, αν είναι ασφαλισμένα κ.λπ.

Διαβάστε επίσης

* Στο Taxis τα τέλη ΙΧ - Πώς να τα εκτυπώσετε - Πληρωμή ως 31/12 - Ως 12 άτοκες δόσεις με κάρτα

* Η πλήρης λίστα με τα ΙΧ που δεν επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας ούτε φέτος