A- A+
Συστημικός όμιλος θα προσφέρει πρόσβαση σε πληροφορίες λογαριασμών άλλων τραπεζών
Τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των λογαριασμών που τηρούν σε όλες τις τράπεζες μέσω e-banking, θα έχουν σε λίγο καιρό οι πελάτες συστημικού ομίλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλος τραπεζικός όμιλος ετοιμάζεται να λανσάρει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο 2019 τη νέα αυτή υπηρεσία για τους πελάτες του.

Οι νέες δυνατότητες

Οι τελευταίοι μέσω του e-banking θα μπορούν να βλέπουν συγκεντρωτικά τις βασικές πληροφορίες για λογαριασμούς που τηρούν και σε άλλες ελληνικές τράπεζες.

Με τον τρόπο αυτό από ένα σημείο, θα έχουν πλήρη εικόνα των καταθετικών τους λογαριασμών, δηλαδή των προϊόντων πρώτης ζήτησης μέσω των οποίων είναι δυνατή η εκτέλεση πληρωμών.

Θα βλέπουν δηλαδή τα υπόλοιπα και τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Η κοινοτική οδηγία

Η εισαγωγή αυτής της νέας υπηρεσίας καθίσταται εφικτή με την απελευθέρωση των τραπεζικών υπηρεσιών, στη βάση της κοινοτικής οδηγίας με την κωδική ονομασία PSD2.

Αυτή επιτρέπει σε άλλες τράπεζες ή σε τρίτους παρόχους να έχουν πρόσβαση, υπό την αίρεση της συναίνεσης του πελάτη, σε πληροφορίες για καταθετικούς λογαριασμούς που τηρούνται σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Επιπλέον, θα καταστεί δυνατή η εκκίνηση μία πληρωμής από τρίτες εφαρμογές με τη χρήση των ρευστών διαθεσίμων που βρίσκονται σε λογαριασμό άλλης τράπεζες.