A- A+
Συναλλαγές μέσω e-banking κάνει πλέον το 66% των Ελλήνων σύμφωνα με νέα έρευνα

Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες κάνουν πλέον, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, συναλλαγές μέσω του e-banking, δείχνοντας πως η προσπάθεια των τραπεζών για ψηφιακή στροφή των πελατών τους πιάνει τόπο.

Σύμφωνα με έρευνα της “Focus on Tech Life” της Focus Bari που διενεργήθηκε το Νοέμβριο του 2020, το 66% των ερωτηθέντων απάντησε ότι κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις τράπεζες.

Η αύξηση στις online τραπεζικές συναλλαγές μετά την έναρξη της πανδημίας διαμορφώνεται στο 28%, καθώς και οι πιο μεγάλες ηλικίες πλέον κάνουν χρήση του e-banking.

Οι συναλλαγές με το δημόσιο

Αυξητικά κινούνται και οι συναλλαγές των πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες το ίδιο διάστημα, καθώς έχουν εμπλουτιστεί οι ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ειδικότερα, κατά 17% αυξήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων που κάνουν online συναλλαγές με Δημόσιο, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται πλέον (Νοέμβριος 2020) στο 42%.

Ανοδικά κινούνται στη χώρα μας, από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης μέχρι και σήμερα, μια σειρά από άλλες ψηφιακές δραστηριότητες: η παρακολούθηση Web TV αυξήθηκε κατά 20%, με το 47% των Ελλήνων να έχει υιοθετήσει αυτήν τη δραστηριότητα.

Στο μεταξύ, η χρήση οnline games αυξήθηκε κατά 30%, καθώς πλέον το 44% των χρηστών του Διαδικτύου απαντά ότι παίζει παιχνίδια ηλεκτρονικά.

Ανοδικά κινείται και ο αριθμός των πολιτών, που παρακολουθούν online εκπαιδευτικά σεμινάρια/Webinars με, με τη χρήση τους να αυξάνεται κατά 32% και να αφορά πλέον το 23% των χρηστών του Internet.