A- A+
Συμφωνία για ένεση ρευστότητας 2 δισ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και ΕΤΕπ στην αγορά
Συμφωνία για διάθεση στην αγορά έως το τέλος του έτους του μέγιστου τμήματος από τα 1,5 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα μέσω ΕΣΠΑ και ΕΤΕπ, επήλθε μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών, με στόχο την αύξηση της ρευστότητας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζιδάκης με εκπροσώπους των τραπεζών την Πέμπτη το απόγευμα.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρχει μηνιαία παρακολούθηση των στόχων απορροφήσεων ούτως ώστε αν διαπιστώνονται καθυστερήσεις να γίνονται έγκαιρα διορθωτικές παρεμβάσεις και να αίρονται γραφειοκρατικά εμπόδια, όπου υπάρχουν.

Η πρώτη μηνιαία έκθεση θα συνταχθεί στο τέλος Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι με τη χρηματοδοτική συμβολή των τραπεζών το ποσό που φθάνει στους τελικούς δικαιούχους, δηλαδή κυρίως τις επιχειρήσεις είναι περίπου διπλάσιο, προσεγγίζει δηλαδή τα 3 δισ. ευρώ.

Πηγές των τραπεζών προσδιόριζαν ως ρεαλιστικό στόχο να απορροφηθεί ως το τέλος του χρόνου 1 δισ., δηλαδή το τελικό ποσό των χρηματοδοτήσεων με τη μόχλευση να διαμορφωθεί περίπου στα 2 δισ. ευρώ.