A- A+
Συμφωνία Eurobank - ΕΤΕπ για χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε μικρομεσαίους
Συμφωνία με την Eurobank για την παροχή 40 εκατ. ευρώ με ΜΜΕ και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η συμφωνία αυτή, που είναι μέρος του προγράμματος «Grouped Loans for SMEs», επιτρέπει στην Eurobank να αξιοποιήσει ένα χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ για τη στήριξη σχεδίων, μέσω επενδυτικών δανείων και παροχής ρευστότητας με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης.

Ανταγωνιστικά επιτόκια

Η συμφωνία ΕΤΕπ-Eurobank ενσωματώνει τα ανταγωνιστικά επιτόκια του προγράμματος της ΕΤΕπ «Jobs for Youth» για τις επιχειρήσεις που θα προωθήσουν την απασχόληση των νέων.

Η Eurobank θα αξιοποιήσει το νέο πρόγραμμα των 40 εκατ. ευρώ της ΕΤΕπ για το δανεισμό επιχειρήσεων στη βιομηχανία, τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών, μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν θα δανειοδοτηθούν με πιο ανταγωνιστικά επιτόκια ώστε να μπορέσουν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Η δράση

Η ΕΤΕπ ξεκίνησε το πρόγραμμα «Jobs for Youth», το πρώτο πρόγραμμα της Τράπεζας ειδικά αφιερωμένο στην στήριξη της απασχόλησης των νέων, το 2013.

Λειτουργώντας συμπληρωματικά προς τις πολιτικές για την απασχόληση των νέων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την επαγγελματική κατάρτιση, την κινητικότητα σπουδαστών και εκπαιδευόμενων και στοχεύει στην αντιμετώπιση της έλλειψης θέσεων εργασίας σε μικρότερες επιχειρήσεις.

Η νέα πιστωτική γραμμή που συμφωνήθηκε με τη Eurobank, είναι η τρίτη συνεργασία της ΕΤΕπ με ελληνική τράπεζα σε διάστημα δύο μηνών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Jobs for Youth», η ΕΤΕπ χρηματοδοτεί προγράμματα δανεισμών μέσω τραπεζών σε χώρες που οι συνθήκες στην αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολες για τις νέες και τους νέους.