A- A+
Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις νέες επιδοτήσεις στο ρεύμα - Έρχεται μεγάλη στήριξη

Πακέτο - έκπληξη για την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός σε διάγγελμά του που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 7 το απόγευμα.

Εν τέλει η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε εθνικό σχέδιο δράσης, καθώς δεν προβλέπεται τελικά κάποιο κοινό ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Πού θα πέσουν οι τιμές

Στόχος του νέου πακέτου θα είναι η μείωση των τιμών της ενέργειας που πληρώνουν οι καταναλαωτές στα επίπεδα του περασμένου καλοκαιριού.

Αυτό σημαίνει ότι η τιμή της κιλοβατώρας για τους χρήστες των ακινήτων θα κινείται γύρω από τα 0,16 ευρώ, μετά τη χορήγηση της επιδότησης από το κράτος.

Το πακέτο αναμένεται να ενεργοποιηθεί από την 1η Ιουνίου.

ADVERTISEMENT

Ο αρχικός σχεδιασμός

Στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονταν όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικές συζητήσεις για την οριστικοποίηση του σχεδίου μείωσης των τιμών της ενέργειας.

Οι προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι προέβλεπαν τα εξής:

1) Να τεθεί πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος

2) Να μειωθεί ή ακόμη και να καταργηγθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής

3) Να αυξηθεί η επιδότηση ανά kWh, ώστε η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής να υποχωρήσει από τα 0,25 ευρώ σήμερα στα 0,16 ευρώ.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν σήμερα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στις 7 το απόγευμα και την Παρασκευή το πρωί θα εξειδικευτούν από τους συναρμόδιους υπουργούς.