A- A+
Σε ποιες τράπεζες μπορείτε να γίνετε πελάτης από το σπίτι σας - Η διαδικασία

Δύο τράπεζες προσφέρουν μέχρι στιγμής τη δυνατότητα να εγγραφείτε στο πελατολόγιό τους από το χώρο σας, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.

Πρόκειται για μία διαδικασία που ολοκληρώνεται εξ ολοκλήρου χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μία κάμερα, υπολογιστή, tablet ή κινητού, την ταυτότητά σας και ορισμένα δικαιολογητικά.

Επί της ουσίας η ταυτοποίησή σας γίνεται μέσω video-κλήσης, ενώ τα δικαιολογητικά υποβάλλονται online και δεν χρειάζεται να πατήσετε το πόδι σας σε τραπεζικό κατάστημα.

Αποκτάτε άμεσα κωδικούς e-banking, καταθετικό λογαριασμό και χρεωστική κάρτα, όπως και άλλα προϊόντα που διατίθενται online.

Η υπηρεσία εγγραφής νέων πελατών εξ αποστάσεων (digital on boarding) είναι διαθέσιμη για ιδιώτες από την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα και για επιχειρήσεις από την Alpha Bank.



Τα έγγραφα που χρειάζεστε

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και ολοκληρώνεται αμέσως, ενώ δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις υπολογιστών για να τα καταφέρετε.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε:

  • Την αστυνομική σας ταυτότητα
  • Το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας

Μπορεί να σας ζητηθεί λογαριασμός της κατοικίας σας ή αποδεικτικό απασχόλησης.

Tip: Να βρίσκεσαι σε έναν ήσυχο χώρο με καλό φωτισμό και ισχυρή σύνδεση στο internet. Φρόντισε να μη φοράς γυαλιά ή οτιδήποτε άλλο κρύβει το πρόσωπό σου.

ADVERTISEMENT

Η διαδικασία

Και στις δύο τράπεζες θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή mobile banking και να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα στη συνέχεια:

  • Alpha Bank

1. Φωτογραφίστε την ταυτότητα και το πρόσωπό σας και ξεκινήστε βίντεο – κλήση με εκπρόσωπο

2. Φωτογραφίστε ή ανεβάστε το εκκαθαριστικό σας

3. Αποδεχτείτε τους όρους και τα προϊόντα σας είναι έτοιμα

Τέλος, μπορείτε να παραγγείλετε τη νέα σας χρεωστική κάρτα

ADVERTISEMENT


  • Εθνική Τράπεζα

1. Συμπληρώστε προσωπικά στοιχεία σας, όπως ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το e-mail σας.

2. Ανεβάστε το εκκαθαριστικό σημείωμα

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε τη διεύθυνση κατοικίας σου με ένα πρόσφατο λογαριασμό κοινής ωφελείας (μόνο για την περίπτωση που είναι διαφορετική από εκείνη που αναγράφεται στο Εκκαθαριστικό ή στη Βεβαίωση Απόδοσης ΑΦΜ).

3. Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο οικονομικού προφίλ σσας, απαντώντας σε απλές ερωτήσεις.

4. Δημιουργήσττε password για είσοδο στο Internet & Mobile Banking, με το email σας να αποτελεί το username στην αρχή της διαδικασίας

5. Ταυτοποίηση μέσω βιντεοκλήσης με εκπρόσωπο της τράπεζας.

Η διαδικασία σε video