A- A+
Σε πέντε δόσεις το τέλος ακινήτων του 2012 – Η διόρθωση των λαθών του 2011
Σε πέντε διμηνιαίες δόσεις θα εξοφληθεί από του ιδιοκτήτες ακινήτων το 2012 το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ την ερχόμενη χρονιά θα γίνει ο συμψηφισμός των λαθών του 2011.

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζεται ότι τα λάθη που έχουν εντοπιστεί στους φετινούς λογαριασμούς, θα διορθωθούν την ερχόμενη χρονιά και συγκεκριμένα στη δόση θα εξοφληθεί στις 31 Μαρτίου 2012.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς κανονικά, ακόμη και αν η ΔΕΗ έχει υπολογίσει με λάθος στοιχεία το τέλος ακινήτων.

Εξάλλου, την εξαίρεση από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης ή την καταβολή του τέλους, θα αποφασίζει ο προϊστάμενος της εφορίας και όχι τριμελείς επιτροπές, όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί.

Παράλληλα, αυξάνεται σε τέσσερις μήνες το χρονικό διάστημα που δίδεται ως περιθώριο για την εξόφληση του τέλους. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, η πληρωμή γίνεται ληξιπρόθεσμη και ενεργοποιείται η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης.

Σημειώνεται ότι το τέλος του 2011 βαρύνει τον ιδιοκτήτη ή επικαρπωτή του ακινήτου την 17η Σεπτεμβρίου 2011, ενώ για το τέλος του 2012 η αντίστοιχη ημερομηνία ορίστηκε η 31η Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

* Οι νέες εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων - Πότε δε θα κόβεται το ρεύμα
* Αλαλούμ με το τέλος ακινήτων – Στα «σκαριά» νέα εγκύκλιος για παράταση προθεσμιών και εξαιρέσεις

* Δε θα κόβεται το ρεύμα σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων
* Ειδική γραμμή ενημέρωσης για το τέλος ακινήτων από τη ΔΕΗ - ΟΔΗΓΟΣ: 17 ερωταπαντήσεις
* Υπολογίστε την έκτακτη εισφορά ακινήτων - Πίνακες και παραδείγματα