A- A+
Σε λειτουργία η εφαρμογή για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7

Σε λειτουργία τέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η εφαρμογή για τις αιτήσεις χορήγησης της κρατικής ενίσχυσης «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7».

Οι προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτημάτων είναι η 10η Μαίου, ωστόσο όσο πιο γρήγορα κάνετε την αίτησή σας, τόσο πιο σύντομα θα πληρωθείτε.

Μάλιστα, όσοι ολοκληρώσουν τη διαδικασία το επόμενο διήμερο θα πληρωθούν το ποσό που δικαιούνται τη Μεγάλη Πέμπτη.

Για το λόγο αυτό σπεύσατε. Σημειώνεται πως το πρωί της Τρίτης, κατά πάσα πιθανότητα λόγω του μεγάλου αριθμού εισόδου στην πλατφόρμα, υπάρχουν δυσκολίες ανοίγματος της σχετικής σελίδας.

Πόσα θα πάρετε

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν τη λήψη της ενίσχυσης, για όσους έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στην Επιστρεπτέα 7.

Ο μαθηματικός τύπος που χρησιμοποιείται είναι ο εξής:

  • Κύκλος εργασιών αναφοράς 2020, προσαρμοσμένος υπέρ της επιχείρησης λόγω του περυσινού lockdown μείον κύκλος εργασιών α΄ τριμήνου 2021

  • Η διαφορά θα πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή κέρδους της επιχειρήσεις το 2019, βάση του Ε3 του 2019.

  • Στη συνέχεια από το γινόμενο αυτό θα αφαιρείται το ποσό που έλαβε ο δικαιούχος στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και τα ποσά που έλαβαν για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού το α΄ τρίμηνο του 2021 οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που βρέθηκαν σε αναστολή.


Τα ελάχιστα ποσά

Τα ελάχιστα ποσά ενίσχυσης των δικαιούχων, εφόσον ο ΚΑΔ τους ανήκει στη λίστα με τους σοβαρά πληττόμενους (δείτε τους ΚΑΔ εδώ), είναι τα ακόλουθα:

- 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο κατά την
1η Μαρτίου 2021,

- 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν 1 έως 5 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας την 1η Μαρτίου 2021,

- 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των 5 εργαζομένων και έως 20 εργαζομένους

- 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις δικαιούχους που απασχολούν άνω των 20 εργαζομένων με σχέση

Για τις λοιπές επιχειρήσεις η ενίσχυση που προκύπτει δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 1.000 ευρώ.

Ειδικά για τις ατομικές επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν κανένα εργαζόμενο κατά την 1η Μαρτίου 2021 και δεν διαθέτουν ταμειακή μηχανή, η ενίσχυση που προκύπτει δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πλαφόν στο ύψος των 100.000 ευρώ.