A- A+
Ρεύμα με ενιαίο τιμολόγιο θα πουλάνε από τον ερχόμενο Δεκέμβριο τα ΕΛΤΑ
Ηλεκτρικό ρεύμα θα πωλούν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, καθώς θα καταθέσουν το Νοέμβριο την αίτηση για τη σχετική άδεια στη ΡΑΕ.

Την είσοδο των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας τους αμέσως επόμενους μήνες ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, κ. Κωστής Μελαχροινός, σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη.

Όπως έγινε γνωστό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα είναι παρόντα ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας που διαμορφώνεται στη χώρα.

Ενιαίο τιμολόγιο

Ο φάκελος των ΕΛΤΑ για την σχετική αδειοδότηση έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εντός του Νοεμβρίου, με στόχο την έγκρισή του μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα, ώστε τον Δεκέμβριο να είναι δυνατή η είσοδος των ΕΛΤΑ στην ελληνική αγορά ενέργειας.

Αξιοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή του δικτύου των 1.500 καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων, η παρέμβαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών.

Τα ΕΛΤΑ, στον ρόλο τους ως εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, θα παρέχουν ενιαίο τιμολόγιο σε ολόκληρη την επικράτεια, λειτουργώντας στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.

Ο κ. Μελαχροινός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τα ΕΛΤΑ, διευκρίνισε πως, αν και είναι ακόμη νωρίς να ανακοινωθεί το σχετικό τιμολόγιο, τα ΕΛΤΑ θα κινηθούν με ενιαία τιμή και με στόχο αυτή να είναι η συμφέρουσα για τους πελάτες τους.