A- A+
Πρωτοφανή κέρδη από τα μετοχικά Α/Κ που ποντάρουν στο ΧΑ το 2019 - Τα 20 πρώτα
Με εντυπωσιακό τρόπο αντάμειψε το ελληνικό χρηματιστήριο όσους το εμπιστεύτηκαν αποκτώντας μερίδια μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων Ελλάδος στο α΄ εξάμηνο του 2019.

Κι αυτό διότι ο γενικός δείκτης του ΧΑ κατέγραψε σε αυτό το διάστημα άνοδο 41,61%, ενώ ακόμη μεγαλύτερα ήταν τα κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές, που ενισχύθηκαν μεσοσταθμικά κατά 83,40% το ίδιο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι πρώτοι 6 μήνες της εφετινής χρονιάς ήταν ανοδική, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο Αυγούστου 2012 - Φεβρουαρίου 2013.

Τι πέτυχαν τα Α/Κ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, το διάστημα από 1/1/2019 έως και 27/6/2019, η μέση απόδοση των μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού διαμορφώθηκε σε 32,63%.

Δεν πέτυχαν δηλαδή να «κερδίσουν» το γενικό δείκτη μεσοσταθμικά το σύνολο των διαχειριστών.

Ωστόσο, υπήρξαν αμοιβαία κεφάλαια που πέτυχαν αξιοσημείωτες αποδόσεις, οι οποίες είχαν να παρουσιαστούν μέσα σε ένα εξάμηνο από την περασμένη δεκαετία.

Το TOP 20 των αποδόσεων είναι το εξής:

Ράλι και στα ομολογιακά

Ανάλογη είναι και η πορεία των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου, μετά την αποκλιμάκωση των αποδόσεών τους σε ιστορικά χαμηλά.

Μεσοσταθμικά τα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια πέτυχαν απόδοση 13,91%.

Τα πρώτα σε αποδόσεις είναι τα εξής:

Διαβάστε επίσης

* Προθεσμιακές με επιτόκιο έως 2%, συνδυασμένες με αμοιβαία κεφάλαια - Όλες οι επιλογές