A- A+
Προθεσμιακή «Στα Μέτρα Σου» με νέα επιτόκια από Πειραιώς
Στη διάθεση του αποταμιευτικού κοινού για πρώτη φορά μετά την επιβολή των capital controls είναι η προθεσμιακή κατάθεση «Στα Μέτρα Σου» της Τράπεζας Πειραιώς.

Πρόκειται για ένα προϊόν που δίνει τη δυνατότητα στον αποταμιευτή να φτιάξει την κατάθεση όπως ακριβώς τη θέλει, παρέχοντας πλήρη ευελιξία στη διαμόρφωση των επιμέρους χαρακτηριστικών της.

Το επιτόκιο της κατάθεσης κυμαίνεται από 0,45% έως 1,10% ανάλογα με τη «δομή» της προθεσμιακής που θα επιλέξει ο πελάτης.

Διαφορετικοί συνδυασμοί

Μέσα από δεκάδες διαφορετικούς συνδυασμούς χαρακτηριστικών, οι πελάτες της τράπεζας επιλέγουν:

1) Τη διάρκεια της κατάθεσης από 1 έως 12 μήνες, ενώ υπάρχει επιλογή για 1, 2 ή 3 εβδομάδες

2) Το είδος του επιτοκίου: σταθερό ή αυξανόμενο επιτόκιο

3) Το χρόνο καταβολής των τόκων

4) Αν θα υπάρχει δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς κόστος (υπό τους περιορισμούς των capital controls)

5) Αν θα υπάρχει η δυνατότητα αυξομείωσης του κεφαλαίου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης

Όλα τα επιτόκια

Δημιουργήστε τώρα την κατάθεσή σας στο site της Τράπεζας Πειραιώς

ή

Βρείτε την ακριβή απόδοση για τη χρήματά σας στο εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr

Τα επιμέρους χαρακτηριστικά

Εάν θεωρείτε ότι θα χρειαστείτε τα χρήματα σας πριν τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης «Στα Μέτρα Σου», μπορείτε να επιλέξετε τη δυνατότητα προεξόφλησης χωρίς κόστος.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι διαθέσιμη όταν οι τόκοι της προθεσμιακής σας κατάθεσης καταβάλλονται κατά τη διάρκειά της και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο την ημερομηνία καταβολής των τόκων (κάθε μήνα, δίμηνο κλπ.)

Διαφορετικά, αν η προεξόφληση γίνει σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία ή έχετε επιλέξει καταβολή τόκων στην αρχή ή στη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης, επιβαρύνεστε με το προβλεπόμενο κόστος προεξόφλησης το οποίο υπολογίζεται ως εξής:

2% x Κεφάλαιο που προεξοφλείται x υπολειπόμενες ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης / 360 (ημέρες)

Δυνατότητα μεταβολής κεφαλαίου

Εάν θεωρείτε ότι μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε χρήματα από την προθεσμιακή κατάθεση «Στα Μέτρα Σου», μπορείτε να επιλέξετε τη δυνατότητα μεταβολής κεφαλαίου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη επιλογή ανά πάσα στιγμή και όσες φορές θέλετε (1 φορά κάθε ημέρα), χωρίς επιβάρυνση και διατηρώντας το αρχικό σας επιτόκιο.

Επιπλέον θα πρέπει:

  • Το ποσό που προσθέτετε ή αφαιρείτε να είναι τουλάχιστον €1.000
  • Το νέο κεφάλαιο της προθεσμιακής κατάθεσης να είναι μέχρι 50% μεγαλύτερο ή μικρότερο του αρχικού

Παράδειγμα: Σε μία προθεσμιακή κατάθεση «Στα Μέτρα Σου» €30.000, με δυνατότητα μεταβολής κεφαλαίου, μπορείτε να προσθέτετε ή να αφαιρείτε χρήματα, με ελάχιστο ποσό τα €1.000, αρκεί κάθε φορά το νέο κεφάλαιο της προθεσμιακής σας κατάθεσης να μην είναι μεγαλύτερο από €45.000 (+50%) ή μικρότερο από €15.000 (-50%).

Ωστόσο, εάν κάνετε ανάληψη και το κεφάλαιο που απομένει είναι μικρότερο από το 50% του αρχικού, η προθεσμιακή κατάθεση «Στα Μέτρα Σου» προεξοφλείται συνολικά. Σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνεστε με το προβλεπόμενο κόστος προεξόφλησης.

Πώς θα την ανοίξετε

Η προθεσμιακή κατάθεση «Στα Μέτρα Σου» μπορεί να ανοιχτεί με τους ακόλουθους τρόπους: