A- A+
Προθεσμιακές: Τέλος στα υψηλά επιτόκια και για την Πειραιώς
Σε μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών της λογαριασμών προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, επαναφέροντας σε λογικά για συστημική τράπεζα επίπεδα, τις αποδόσεις των προγραμμάτων της.

Επιπλέον, προχώρησε σε ένα «λίφτινγκ» σε προνομιακή προθεσμιακή κατάθεση, η οποία διατίθεται από το κοινό δίκτυο καταστημάτων, που περιλαμβάνει και τις τρεις κυπριακές τράπεζες που εξαγόρασε πριν λίγο καιρό.

Η κίνηση αποκλιμάκωσης των αποδόσεων στους λογαριασμούς προθεσμίας ήταν αναμενόμενη, καθώς μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, τα επιτόκια της τράπεζας για τα δεδομένα των δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας ήταν υπερβολικά.

Όλα τα προϊόντα

Η τράπεζα αυτήν την περίοδο «τρέχει» μία προσφορά που προβλέπει αύξηση των επιτοκίου της κατάθεσης κατά 0,15%, εφόσον αυτή ανοιχθεί online.

Αναλυτικότερα, στην Τράπεζα Πειραιώς είναι διαθέσιμες οι ακόλουθες προθεσμιακές καταθέσεις:

1) Απόδοση και Ελευθερία

Το επιτόκιο καταθέσεων στην προθεσμιακή κατάθεση «Απόδοση και Ελευθερία» (πρώην Αυξάνω) είναι κλιμακούμενο και αυξάνεται κατά τη διάρκεια της κατάθεσης.

Οι τόκοι αποδίδονται κάθε μήνα, ενώ το μέσο επιτόκιο εφόσον εξαντληθεί η αρχικώς συμφωνηθείσα διάρκεια κυμαίνεται από 2,2% έως 3,3%, ανάλογα με το ποσό της κατάυεσης.

Εάν χρειαστείτε τα χρήματα που έχετε δεσμεύσει στην προθεσμιακή κατάθεση Αυξάνω πριν τη λήξη της, μπορείτε να την προεξοφλήσετε, αλλά μόνο ολικά. Δεν χάνετε το κεφάλαιό σας.

Επιπλέον, κάθε μήνα, την ημερομηνία απόδοσης των τόκων, η προεξόφληση της προθεσμιακής κατάθεσης γίνεται χωρίς επιβάρυνση.

Διαφορετικά, επιβαρύνεστε με το προβλεπόμενο κόστος προεξόφλησης το οποίο υπολογίζεται ως εξής: 2% x Κεφάλαιο που προεξοφλείται x υπολειπόμενες ημέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης / 360 (ημέρες)

Το ελάχιστο ποσό που μπορείτε να τοποθετήσετε στην προθεσμιακή κατάθεση Αυξάνω είναι 5.000 ευρώ.

2) Μπροστά

Στην προθεσμιακή κατάθεση Μπροστά οι τόκοι αποδίδονται τη μέρα έναρξης της κατάθεσης.

Η διάρκεια της κατάθεσης κυμαίνεται από 1 μήνα μέχρι 12 μήνες, ενώ το ελάχιστο ποσό ανέρχεται στις 5.000 ευρώ.

Το ετησιοποιημένο επιτόκιο ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια που θα επιλεγεί κυμαίνεται από 2,40% έως 3,40%.

3) Συν Πλην

Η προθεσμιακή κατάθεση +Συν–Πλην έχει διάρκεια 12 μήνες. Στο διάστημα αυτό τα χρήματά σας τοκίζονται με υψηλό επιτόκιο, ενώ οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να αυξήσετε και να μειώσετε το ποσό του κεφαλαίου της προθεσμιακής κατάθεσης.

Μπορείτε να μεταβάλλετε το κεφάλαιο όσες φορές θέλετε - 1 φορά κάθε ημέρα - χωρίς επιβάρυνση και διατηρώντας το υψηλό επιτόκιο.

Επιπλέον θα πρέπει:

  • Το ποσό που προσθέτετε ή αφαιρείτε να είναι τουλάχιστον €500
  • Το νέο κεφάλαιο είναι μέχρι 50% μεγαλύτερο ή μικρότερο του αρχικού

Το ελάχιστο ποσό της αρχικής κατάθεσης ανέρχεται στις 20.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο σε 3,10%.

4) Winbankdirect

Ο λογαριασμός winbank Direct είναι ένας ευέλικτος συνδυασμός τρεχούμενου λογαριασμού και προθεσμιακής κατάθεσης.

Σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας σύμφωνα με τις ανάγκες σας κάθε φορά. Τον διαμορφώνετε εσείς online, επιλέγοντας:

• Μέρος των χρημάτων σας διαθέσιμο στον τρεχούμενο λογαριασμό και το υπόλοιπο τοποθετημένο σε προθεσμιακή κατάθεση
• Όλα τα χρήματά σας διαθέσιμα στον τρεχούμενο λογαριασμό
• Όλα τα χρήματά σας τοποθετημένα σε προθεσμιακή κατάθεση

Σας προσφέρει ανταγωνιστικά επιτόκια, τόσο για τα χρήματα που θέλετε να έχετε διαθέσιμα στον τρεχούμενο λογαριασμό σας, έως 4%, όσο και για αυτά που τοποθετείτε στην προθεσμιακή κατάθεση, έως 3,65%.

Υπενθυμίζεται ότι αυτήν την περίοδο «τρέχει» μέσω ίντερνετ μια προσφορά. Ειδικότερα, οι προθεσμιακοί λογαριαασμοί που θα ανοίξουν μέσω e-banking (εξαιρείται η κατάθεση Winbankdirect), θα κερδίσουν επιπλέον 0,15% στο επιτόκιο.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας και να συγκρίνετε τα προϊόντα όλης της αγοράς, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.