A- A+
Προθεσμιακές: Στο 1% αυξάνει τα επιτόκια για ποσά 50.000 - 100.000 ευρώ η Παγκρήτια Τράπεζα

Σε αυξήσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων προχωρά από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η Παγκρήτια Τράπεζα, ενώ αναπροσαρμόζει τις αποδόσεις και στο Ταμιευτήριο.

Πρόκειται για μία κίνηση, που όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, ακολουθεί τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η άνοδος των δεικτών euribor στην ευρωπαϊκή αγορά χρήματος.

Οι νέες αποδόσεις

Οι αναπροσαρμογές αυτές αφορούν στα επιτόκια, τόσο των προθεσμιακών καταθέσεων, όσο και των καταθέσεων Ταμιευτηρίου, με στόχο την ενίσχυση της απόδοσης των μεσοπρόθεσμων αποταμιεύσεων στα χαμηλά και μεσαία κλιμάκια των καταθετικών πελατών.

Συγκεκριμένα, στις προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας ενός έτους το επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 1% για ποσά από 50.000 έως 100.000 ευρώ.

Αντίστοιχα στις καταθέσεις Ταμιευτηρίου, το επιτόκιο κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσό, φτάνοντας έως το 0,40% για ποσά άνω των 200.000 ευρώ.

ADVERTISEMENT


Τι έκαναν οι μεγάλοι

Τις προηγούμενες ημέρες σε αυξήσεις των επιτοκίων είχαν προχωρήσει και οι μεγάλοι του κλάδου.

Ειδικότερα, η Eurobank στα τέλη Νοεμβρίου ενίσχυσε τις αποδόσεις της έως και το 0,80%.

Ακολούθησε η Alpha Bank που αναπροσάρμοσε τα επιτόκιά της έως και το 0,65%, ενώ μία ημέρα μετά η Εθνική Τράπεζα όρισε τη νέα οροφή στις αποδόσεις που προσφέρει στο 0,70%.

Σημειώνεται ότι αυτά είναι τα μέγιστα δυνατά επιτόκια και αφορούν τα μεγαλύτερα ποσά, τουλάχιστον 100.000 ευρώ ή και παραπάνω ανάλογα με την τράπεζα.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας, μεταβείτε στο εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.