A- A+
Προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια έως 0,80% προσφέρει πλέον η Eurobank

Σε δεύτερη αναπροσαρμογή των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις προχώρησε η Eurobank, η οποία πλέον προσφέρει ετησιοποιημένες αποδόσεις έως 0,80%.

Η τράπεζα προσφέρει πλέον τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ των τεσσάρων συστημικών ομίλων και των περισσότερων μικρότερων τραπεζών.

Το προϊόν με τα νέα υψηλότερα επιτόκια είναι το «Προθεσμιακή για Όλους», το οποίο διατίθεται τόσο μέσω των καταστημάτων της τράπεζας, όσο και μέσω του e-banking.

Τα νέα επιτόκια

Επιπλέον, η τράπεζα προχώρησε σε μείωση του ελάχιστου ποσού της κατάθεσης στις 20.000 ευρώ, από τις 30.000 ευρώ προηγουμένως

Οι ετησιοποιημένες αποδόσεις διαμορφώνονται ανάλογα με τη διάρκεια της κατάθεσης ως εξής:

- 1 ή 3 μήνες: 0,20%

- 6 μήνες: έως 0,45%

- 12 μήνες: έως 0,80%

ADVERTISEMENT

Οι επόμενες κινήσεις

Η κίνηση αυτή αναμένεται να συμπαρασύρει τον ανταγωνισμό. Μέσα στο Δεκέμβριο όλες οι τράπεζες εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τα επιτόκιά τους.

Άλλωστε, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα αύξηση του βασικού επιτοκίου του ευρώ στα μέσα του μήνα, η οποία αυτή τη φορά θα περάσει κατά τουλάχιστον ένα μέρος στα εγχώρια καταθετικά προϊόντα.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, πέραν της Eurobank, σε μία αύξηση των επιτοκίων της έχει προχωρήσει η Alpha Bank, ενώ καμία κίνηση δεν έχουν κάνει Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

Στην Alpha Bank οι αποδόσεις φτάνουν έως και το 0,20%, ενώ στις δύο τελευταίες δεν ξεπερνούν το 0,03% στα προϊόντα «ραφιού».