A- A+
Προσοχή στο νέο phishing e-mail προς πελάτες της Εθνικής για δήθεν ύποπτη συναλλαγή

Ένα νέο απατηλό e-mail έχει αποσταλεί τις τελευταίες ώρες σε χιλιάδες λογαριασμούς στην Ελλάδα, στοχεύοντας τους συνδρομητές e-banking της Εθνικής Τράπεζας.

Το μήνυμα των απατεώνων ενημερώνει τους παραλήπτες ότι υπήρξε απόπειρα εισόδου στο λογαριασμό τους στο e-banking και πως έχει ανασταλεί η λειτουργία του.

Στη συνέχεια τους ζητά να κάνουν είσοδο στο e-banking πατώντας σε συγκεκριμένο link που εμπεριέχεται στο e-mail.

Ο στόχος των απατεώνων

Αν κάνετε κλικ στο link μεταφέρεστε σε μία ιστοσελίδα που είναι σχεδόν ίδια με αυτήν της Εθνικής Τράπεζας.

Εκεί σας ζητείται να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία εισόδου για το λογαριασμό σας στο e-banking.

Ό,τι πληκτρολογήσετε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα περιέρχεται άμεσα σε γνώση των δραστών, οι οποίοι την ίδια ώρα εισέρχονται στο πραγματικό e-banking σας.

Στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να εκτελέσουν μία συναλλαγή. Για το λόγο αυτό, θα έλθει στο κινητό σας τηλέφωνο SMS με κωδικό μίας χρήσης ή ειδοποίηση επιβεβαίωσης της συναλλαγής που επιχειρούν να εκτελέσουν.

Αν κάνετε το λάθος και πληκτρολογήσετε στο ειδικό πεδίο που θα εμφανιστεί στη απατηλή ιστοσελίδα τον κωδικό μίας χρήσης ή επιβεβαιώσετε στο κινητό σας την επιχερούμενη συναλλαγή, η τελευταία εκτελείται κανονικά.

ADVERTISEMENT

Τι λέει το e-mail

Αναλυτικότερα, το επίμαχο e-mail αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ πελάτη:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια μη εξουσιοδοτημένη προσπάθεια πρόσβασης στην ηλεκτρονική πύλη. Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας:

      ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ<<

Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση!.

Θερμούς χαιρετισμούς».