A- A+
Προσοχή στο νέο e-mail που στοχεύει το e-banking πελατών της Alpha Bank - Ποιο είναι το κόλπο

Ένα νέο πιο «πονηρό» e-mail που απευθύνεται στους πελάτες της Alpha Bank, έχει αποσταλεί τις τελευταίες ώρες σε χιλιάδες παραλήπτες στην Ελλάδα.

Στόχος των επιτήδειων είναι να πατήσετε πάνω σε ένα link που εμπεριέχεται στο e-mail μέσω του οποίου υποτίθεται ότι θα λύσετε ένα πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο λογαριασμό σας.

Ποιο είναι το κόλπο

Αν κάνετε το λάθος και πληκτρολογήσετε στη σελίδα που ανοίγει με αυτό το link, τα στοιχεία εισόδου σας στο e-banking, τότε αυτά περιέρχονται σε γνώση των δραστών.

Στη συνέχεια, οι τελευταίοι μπαίνουν στο κανονικό e-banking και θα επιχειρήσουν να κάνουν συναλλαγές, τις οποίες εσείς θα πρέπει να επιβεβαιώσετε μέσω των κωδικών μίας χρήσης ή της εφαρμογής myAlpha mobile εκείνη τη στιγμή.

Αν κάνετε το λάθος και δώσετε την έγκρισή σας, ενώ εσείς περιπλανήστε στο fake e-banking, οι δράστες εκτελούν συναλλαγές προς λογαριασμούς τους, κλέβοντας τις καταθέσεις σας.

ADVERTISEMENT


Τι λέει το νέο e-mail

Το τελευταία spam e-mail που αναφέρουμε, σας ζητά να επιβεβαιώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία, κάτι που γίνεται και από τις τράπεζες, μέσω e-banking.

Η τράπεζά σας βέβαια δεν θα σας ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο μέσω e-mail.

Στο επίμαχο e-mail σας ζητείται να «ενημερώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς να εγγραφείτε σε υποκατάστημα, μέσω της υπάρχουσας δυνατότητας Online Document Update».

Φυσικά δεν υπάρχει υπηρεσία με αυτήν την ονομασία από την Alpha Bank

Και στη συνέχεια σας δίνεται η πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα μέσω του www.secure.alpha.gr/Login/myAlphaWeb.

Αναλυτικότερα, το επίμαχο e-mail έχεις ως εξής:

κάντε κλικ για μεγέθυνση