A- A+
Προσοχή! Νέο κόλπο για να σας «κλέψουν» τα στοιχεία εισόδου στο e-banking με SMS
Και τα SMS στα κινητά τηλέφωνα έχουν επιστρατεύσει πλέον οι επίδοξοι ηλεκτρονικοί ληστές για να υποκλέψουν τα στοιχεία εισόδου στις υπηρεσίες e-banking των πελατών των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί περιστατικά υποκλοπής στοιχείων (Κωδικού Συνδρομητή, Μυστικού Κωδικού, Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας) μέσω της αποστολής παραπλανητικών μηνυμάτων όχι μόνο μέσω phishing e-mails, αλλά και μέσω sms.

Τα μηνύματα αυτά προτρέπουν τον παραλήπτη να ακολουθήσει σύνδεσμο που οδηγεί σε σελίδα, παρόμοια με αυτές των υπηρεσιών των τραπεζών, προκειμένου να εισαγάγει τα στοιχεία πρόσβασής του.

Οδηγίες ασφαλείας

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι παραλήπτες είναι να αγνοήσουν και να διαγράψουν αμέσως ύποπτα μηνύματα που τους προτρέπουν να δώσουν προσωπικά στοιχεία και περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία, χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

Οι τράπεζες δε θα σας ζητήσουν ποτέ και με κανέναν τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικώς, μέσω sms ή e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Για οποιαδήποτε απορία ή εάν υποπτεύεστε ότι έχετε πέσει θύμα υποκλοπής, επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε.