A- A+
Προσοχή! Νέο e-mail «κομπίνα» με στόχο τους κωδικούς e-banking πελατών της Alpha Bank
Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες προσπάθεια υποκλοπής των στοιχείων εισόδου στο e-banking πελατών της Alpha Bank, μέσω απατηλών e-mails.

Οι επιτήδειοι μέσω των μηνυμάτων που στέλνουν στους ανυποψίαστους παραλήπτες, τους προτρέπουν να πατήσουν πάνω σε ένα link προκειμένου να δουν μία κοινοποίηση από την τράπεζα.

Η μετάβαση γίνεται σε ιστοσελίδα που προσομοιάζει με το e-banking της Alpha Bank.

Πώς στήνεται η απάτη

Εάν ο χρήστης πληκτρολογήσει σε αυτήν τα στοιχεία εισόδου του στην υπηρεσία Alpha e-banking, τότε αυτά περιέρχονται σε γνώση του απατεώνα.

Στην περίπτωση δε που εισάγει και τους κωδικούς μίας χρήσης στην απατηλή ιστοσελίδα, τότε υπάρχει κίνδυνος να γίνει άμεσα μεταφορά χρημάτων από το λογαριασμό του, οπουδήποτε σε όλο τον κόσμο.

Κι αυτό διότι την ίδια ώρα που ο πελάτης της Alpha Bank πλοηγείται στην «μαϊμού» ιστοσελίδα, ο ηλεκτρονικής ληστής χρησιμοποιεί τα στοιχεία εισόδου που απέσπασε για να μπει στο κανονικό e-banking της Alpha Bank.

Το τελευταίο e-mail που «κυκλοφορεί» έχει την ακόλουθη μορφή:

Οι κανόνες ασφαλείας

Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο (τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail) τον Μυστικό Κωδικό σας για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Alpha e-Banking.

Είναι προσωπικός και δεν πρέπει να τον αποκαλύπτετε σε κανέναν.

Μην απαντάτε σε e-mail (ανορθόγραφα ή ασύντακτα) που φαίνεται πως προέρχονται από την Alpha Bank και σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών, των καρτών ή των κωδικών σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Alpha Bank.

Προέρχονται από κακόβουλους που προσπαθούν να υποκλέψουν τους κωδικούς σας και να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ή σε προσωπικά σας δεδομένα.

Μην ακολουθείτε συνδέσμους (links) που περιέχονται σε e-mail ή σε ιστοσελίδες τρίτων και σας οδηγούν σε ιστοσελίδες που προσομοιώνουν την ιστοσελίδα της Alpha Bank και σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία των λογαριασμών, των καρτών ή των κωδικών σας.

Προωθήστε οποιοδήποτε παρόμοιο "ύποπτο" e-mail στην Τράπεζα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ebankingsupport@alpha.gr και στη συνέχεια διαγράψτε το από το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια.