A- A+
Προς «πάγωμα» το πρόστιμο των €250 για τα ανασφάλιστα ΙΧ - Δεύτερη (;) ευκαιρία από ΥΠΟΙΚ
Το «πάγωμα» του προστίμου των 250 ευρώ εξετάζουν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, μετά το αλαλούμ που έχει προκληθεί με ασφαλισμένα οχήματα που φαίνονται ανασφάλιστα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται πολύ σοβαρά να «παγώσει» το πρόστιμο που έχει επιβάλλει σε όσους ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν οχήματα χωρίς ασφάλιση.

Η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ προσανατολίζεται σε αυτή τη λύση, καθώς εκτιμάται ότι περί τα 150.000 οχήματα εμφανίζονται από τις διασταυρώσεις ανασφάλιστα, από λάθος.

Δεύτερη ευκαιρία

Εάν προκριθεί αυτή η λύση, θα δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ΙΧ να ασφαλίσουν το όχημά τους, ώστε να αποφύγουν την πληρωμή του παραβόλου των 250 ευρώ.

Μπορείτε να ελέγξετε online εάν το αυτοκίνητό σας φαίνεται ασφαλισμένο στην ειδική ιστοσελίδα του Επικουρικού Ταμείου.

Εάν δεν έχετε ασφαλίσει το όχημά σας και προκειμένου να αποφύγετε το πρόστιμο, θα πρέπει να προχωρήσετε στη σύναψη ενός νέου ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Online ασφάλιση με όφελος 40%

Μπορείτε να συγκρίνετε τα προγράμματα που προσφέρουν 21 ασφαλιστικές εταιρείες και να πετύχετε έκπτωση έως και 40% στο κόστος της ασφάλισης με το εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων του Moneyonline.gr.

Αν δεν το κάνετε υπάρχει περίπτωση το παράβολο των 250 ευρώ να διπλασιαστεί, εφόσον το υπουργείο Οικονομικών επιλέξει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία ασφάλισης στους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών.