A- A+
Προς αναστολή μερικών μηνών οι λογαριασμοί ρεύματος για όσους πλήττονται από την κρίση

Το σενάριο αναβολής για 3 - 4 μήνες της εξόφλησης λογαριασμών ρεύματος για επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση και τους εργαζομένους τους, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι από τη μία πλευρά να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή ή υπολειτουργούν λόγω των έκτακτων συνθηκών και από την άλλη να μην δημιοργηθεί πρόβλημα στις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικά για τη ΔΕΗ, το ενδεχόμενο μία στάσης πληρωμών από τους πελάτες της, ενέχει τον κίνδυνο κατάρρευσης της επιχείρησης, δεδομένων και των προβλημάτων που ούτως ή αλλιώς αντιμετωπίζει.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 2,40 δισ. ευρώ, ποσό που αν αυξηθεί σημαντικά, θα θέσει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Για το λόγο αυτό, εκτός από την αναστολή πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη για μερικούς μήνες, εξετάζεται και το ενδεχόμενο επιδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των δαπανών ηλεκτροδότησης.

Αυτό το μέτρο, εάν αποφασιστεί, θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και για τους εργαζομένους τους.

Ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εν μέρει. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες.