A- A+
Πρόληψη ατυχημάτων με ειδική συσκευή στα ΙΧ - Ευρωπαϊκή Πίστη
Έκπτωση στα ασφάλιστρα όλων των οδηγών που θα επιλέξουν να εγκαταστήσουν σύστημα υποβοήθησης για την αποφυγή ατυχημάτων, προσφέρει η Ευρωπαϊκή Πίστη.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού Mobileye στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Η Mobileye είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία αποφυγής σύγκρουσης, τεχνητής όρασης και ανάλυσης δεδομένων για Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδηγού (ADAS) καθώς και αυτόνομης οδήγησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πώς προστατεύει

Το Mobileye αποτελείται από μία ηλεκτρονική μονάδα η οποία παρακολουθεί διαρκώς τον δρόμο παρέχοντας τις εξής λειτουργίες:

• Προειδοποιεί τον οδηγό όταν η απόσταση με το προπορευόμενο όχημα μειωθεί επικίνδυνα και υπάρχει κίνδυνος πιθανής σύγκρουσης.

• Ειδοποιεί σε περίπτωση εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

• Ανιχνεύει οχήματα, δίκυκλα και πεζούς.

• Αναγνωρίζει τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση υπέρβασής τους.

• Δίνει την δυνατότητα εξοικονόμησης καυσίμου & μείωσης της φθοράς του οχήματος.

Μέσω της συνεργασίας με την εταιρία Euromat, επίσημου διανομέα της τεχνολογίας Mobileye, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει ως στόχο να καθιερώσει νέους τρόπους τιμολόγησης ασφαλίστρων, οι οποίοι θα βασίζονται στην επιβράβευση της οδηγικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό παρέχει έκπτωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, με κάθε εγκατάσταση του Mobileye και για όσο καιρό ο οδηγός είναι ασφαλισμένος στην Ευρωπαϊκή Πίστη, ή σε περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει ήδη παρόμοιο σύστημα υποβοήθησης οδηγού (ADAS).