A- A+
Προϊόν που επενδύει στο ΧΑ με 100% ασφάλεια προσφέρει η Εμπορική
Ένα νέο προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου, η απόδοση του οποίου εξαρτάται από τις μεταβολές των τιμών των μετοχών των μεγαλύτερων εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο εταιρειών, προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα.

Πρόκειται για το «Emporiki Υπεραξία – Greek Blue Chips», το οποίο αποτελεί μία ομολογία συνδεδεμένη με την πορεία μετοχικού δείκτη, την οποία εξέδωσε η Emporiki Group Finance PLC, θυγατρική του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας.

Είναι πενταετούς διάρκειας, εξασφαλίζοντας στους επενδυτές ετήσια απόδοση 4% κατά το πρώτο έτος. Κατά τα έτη 2 έως 5 η ετήσια απόδοση της ομολογίας συνδέεται με την πορεία του δείκτη μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ATHEX 20.

Δηλαδή θα είναι 6,02% σε περίπτωση που η τιμή του δείκτη σε οποιαδήποτε ημερομηνία παρατήρησης (2η, 3η, 4η, 5η επέτειο έκδοσης της ομολογίας) είναι ίση ή μεγαλύτερη της τιμής του δείκτη κατά την ημερομηνία αρχικής παρατήρησης (ημερομηνία έκδοσης της ομολογίας), ενώ σε περίπτωση που η τιμή του δείκτη είναι χαμηλότερη ο επενδυτής θα λαμβάνει ετήσια απόδοση 1%.