A- A+
Προαναγγελία για φθινοπωρινή μείωση στα επιτόκια καταθέσεων από τη Geniki Bank
Σε μειώσεις επιτοκίων σε καταθετικά της προϊόντα θα προχωρήσει η Geniki Bank το ερχόμενο φθινόπωρο, μετά τη νέα περικοπή στο βασικό επιτόκιο του ευρώ που αποφασίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Ανάλογες κινήσεις έχουν ήδη προαναγγείλει και άλλες τράπεζες, όπως έχει εγκαίρως επισημάνει το Moneyonline.gr σε δημοσίευμα με τίτλο: «Έρχονται φθινοπωρινές μειώσεις στα επιτόκια των καταθέσεων πρώτης ζήτησης».

Στην ανακοίνωσή της η Geniki Bank σημειώνει πως σε συνέχεια της μείωσης στις 08-05-2013 του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατά 25 μονάδες βάσης, αναπροσαρμόζει τα επιτόκια των καταθέσεών της με μείωση έως 0,25%.

Συγκεκριμένα, από 01-10-2013 μειώνονται έως και 0,25% τα επιτόκια των λογαριασμών ταμιευτήριου, αποδοτικού Ταμιευτηρίου και όψεως σε Ευρώ.

Αμετάβλητα παραμένουν τα προνομιακά επιτόκια των παρακάτω λογαριασμών:

GENIKI Ευρωαπόδοση, Λογαριασμοί Όψεως συνδεδεμένοι με ΕΚΤ, GENIKI Ταμιευτήριο Plus, Παιδικός Λογαριασμός GENIKI ΑΒΓ, GENIKI Χtra Αποταμίευση, Τρεχούμενοι Λογαριασμοί, GENIKI Νέων, GENIKI Μήνας του Μέλιτος καθώς και των προγραμμάτων Μισθοδοσίας GENIKI 3Plus, GENIKI Xtra Προνομιακό, GENIKI Super Plus.

Oι ισχύουσες τιμές των επιτοκίων αναφέρονται στο internet site της Τράπεζας www.geniki.gr, και στο Τιμολόγιο της Τράπεζας που είναι διαθέσιμο στο δίκτυο των καταστημάτων της.

Οι άλλες τράπεζες που έχουν ανακοινώσει μειώσεις επιτοκίων από το φθινόπωρο, είναι οι εξής:

  • Alpha Bank

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μειώσεις στα επιτόκια των καταθέσεων της Alpha Bank θα φτάσουν τις 18 μονάδες βάσης, ενώ στα επιτόκια της Emporiki Bank τις 8 μονάδες βάσης.

Τα νέα επιτόκια καταθέσεων θα ισχύσουν από την 2.9.2013. Υπενθυμίζεται ότι τα επιτόκια χορηγήσεων προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, τα οποία έχουν ως επιτόκιο βάσεως το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης ή τα διατραπεζικά επιτόκια, Euribor, Libor, αναπροσαρμόζονται αυτομάτως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, μπορείτε να απευθύνεσθε στα Καταστήματα των δύο τραπεζών ή επισκέπτεσθε τις ιστοσελίδες τους, www.alpha.gr και www.emporiki.gr.

  • Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μείωση έως 0,25% στις κλίμακες των επιτοκίων των καταθετικών λογαριασμών που τηρούνται στο διευρυμένο δίκτυό της (συμπεριλαμβανομένης της πρώην ATEbank και των πρώην δικτύων της Τράπεζας Κύπρου, της CPB BANK και της Ελληνικής Τράπεζας στην Ελλάδα), ενώ τα βασικά επιτόκια ταμιευτηρίου (Β.Ε.Τ & Β.Ε.Α.Τ) ορίζονται στο 0,05%.

Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται τα προνομιακά επιτόκια των αποταμιευτικών λογαριασμών «Αξίζει» και «Διπλό Ταμιευτήριο» στο 2,50%, καθώς και το προνομιακό επιτόκιο του τρεχούμενου λογαριασμού της winbank Direct στο 3,50%.

Τέλος, αμετάβλητο διατηρείται το προνομιακό επιτόκιο του αποταμιευτικού λογαριασμού «Μπορώ» στο 4%.

Όλες οι ανωτέρω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 16.9.2013.

  • Attica Bank

Η τράπεζα από 15/9/2013 θα αλλάξει τα επιτόκια στα ακόλουθα προϊόντα:

Το επιτόκιο στον λογαριασμό «ATTICA ΥΠΕΡΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ» διαμόρφώνεται σε 1,00%.

Το επιτόκιο στον λογαριασμό «ATTICA ΥΠΕΡΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Ε.Τ.Α.Α.» στο 1,10%.

Το επιτόκιο στο προϊόν «ATTICA ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ» στο 4,00% για μέσα εξαμηνιαία υπόλοιπα από 0 έως €5.000 και στο 1,00% για μέσα εξαμηνιαία υπόλοιπα μεγαλύτερα των €5.000.

Το επιτόκιο στο προϊόν «ATTICA ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ / ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Ε.Τ.Α.Α.» θα μειωθεί στο 4,10% για μέσα εξαμηνιαία υπόλοιπα από 0 έως €5.000 και σε 1,10% για μέσα εξαμηνιαία υπόλοιπα μεγαλύτερα των €5.000.