A- A+
Πρεμιέρα στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών χωρίς έγγραφα μέσω gov.gr

Τη δυνατότητα σε όλους να ανοίξουν λογαριασμό και να πάρουν δωρεάν όσες digital χρεωστικές κάρτες θέλουν χωρίς έγγραφα, δίνει πλέον η Viva Wallet στην Ελλάδα.

Ο λόγος γίνεται για την εφαρμογή «Συστηθείτε (Know Your Customer – eGov -KYC)», που καθιστά δυνατή, κατόπιν ρητής και ειδικής συγκατάθεσης του φυσικού προσώπου, την αυτόματη αποστολή των απαραίτητων στοιχείων του καθένα, στις τράπεζες συνεργασίας τους.

Έτσι, αντί να πάτε τα δικαιολογητικά στο κατάστημα ή να τα ανεβάσετε μέσω του e-banking, θα αρκεί η συγκατάθεσή σας για διαβίβασή τους στην τράπεζα, μέσω της νέας εφαρμογής.

Πρόκειται για ένα σύστημα αποστολής στοιχείων στις τράπεζες, αυτόματα και χωρίς καμία εμπλοκή του πελάτη, καθώς τα αναλαμβάνει όλα το gov.gr.

Σύντομα όλες οι τράπεζες θα συνδεθούν με την παραπάνω υπηρεσία.

Η υπηρεσία της Viva Wallet

Πλέον για να ανοίξετε λογαριασμό στη Viva Wallet είναι απαραίτητη μόνο ταυτότητά σας και προφανώς θα πρέπει να γνωρίζετε του κωδικούς σας στο TAXISnet.
 
Τα βήματα της διαδικασίας είναι τα εξής:

1. Ο καταναλωτής από το κινητό του επιλέγει στο Viva Wallet app «Άνοιγμα λογαριασμού χωρίς έγγραφα μέσω EGov» και κάνει σύνδεση (login) με τα στοιχεία του στο TAXISnet

2. Η ταυτοποίηση ολοκληρώνεται απλά και μόνο με την επίδειξη της ταυτότητας μέσω βιντεοκλήσης

Καθένας μπορεί, εύκολα και σε ένα λεπτό, να ανοίξει ένα λογαριασμό για καθημερινή χρήση ή/και επιπλέον λογαριασμούς με κάρτες για ηλεκτρονικές αγορές, το χαρτζιλίκι των παιδιών, τα ψώνια του σπιτιού, τις ανάγκες των παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη κοκ.



Επιπρόσθετα, οι πελάτες της Viva Wallet απλά με ένα κουμπί μπορούν να προσθέσουν τις digital χρεωστικές κάρτες τους στο Αpple Pay & Google Pay.

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να πληρώνουν σε οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα με το κινητό τους, κερδίζοντας σε ευκολία, ταχύτητα και με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση χωρίς πλαστικά.

Σημειώνεται ότι η Viva Wallet εφαρμόζει ήδη την εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονική ταυτοποίηση φυσικών προσώπων με τηλεδιάσκεψη (video conference), προσφέροντας ασφάλεια και άμεση ψηφιακή ενεργοποίηση των υπηρεσιών της στους πελάτες της.