A- A+
Πότε θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα έκτακτα επιδόματα της α΄ φάσης των μέτρων στήριξης

Ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων των έκτακτων επιδομάτων που ενεργοποιήθηκαν λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μέτρα ενίσχυσης εργοδοτών, εργαζομένων, αλλά και ανέργων, για τα οποία οι αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, το χρονοδιάγραμμα καταβολής των έκτακτων επιδομάτων έχει ως εξής:

- Μακροχρόνια άνεργοι

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους. Η ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τους μακροχρόνια άνεργους θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 3 Μαΐου.

- Αποζημίωση ειδικού σκοπού

Οι 105.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις σε αναστολή, που δεν έχουν λάβει ακόμη την αποδημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, θα τη δουν στο λογαριασμό τους την Τρίτη 28 Απριλίου.

- Αποζημίωση 800 ευρώ για εργοδότες - επιχειρήσεις

Το επίδομα των 800 ευρώ σε κάθε εργοδότη ή επιχείρηση που πλήττεται θα έχει μπει στους επαγγελματικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως την Πέμπτη 30 Απριλίου ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ανάλογα με την τράπεζα συνεργασίας τους, καθώς η Παρασκευή 1 Μαΐου είναι τραπεζική αργία).

- Επίδομα 600 ευρώ για επιστήμονες

Θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου

- Επιστρεπτέα προκαταβολή

Θα καταβληθεί 1 δισ. ευρώ σε 90.000 δικαιούχους έως και τις 8 Μαίου.

- Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Μέχρι το τέλος Μαίου θα καταβληθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 63.900 νοικοκυριά που λαμβάνουν ήδη το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος.

Θα καταβληθούν 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.