A- A+
Πότε θα καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα - Μέχρι 21/12 ανοιχτές οι αιτήσεις
Προθεσμία έως και τις 21 Δεκεμβρίου έχουν οι πολίτες για να υποβάλλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα του 2018. Σε δύο δόσεις οι πληρωμές.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, θα υπάρχει διαφορά στο χρόνο πληρωμής του βοηθήματος.

Οι ημερομηνίες πληρωμής

Ειδικότερα, για αιτήσεις που έχουν εγκριθεί έως και την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Για όσες αιτήσεις εγκριθούν από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και την καταληκτική προθεσμία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως δεν χρειάζεται υποβολή αίτησης από ηλικιωμένοους άνω των 70 ετών, που λαμβάνουν σύνταξη ή επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η αίτησή τους θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στον λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα.

Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει όταν στο νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη.