A- A+
Πότε καλύπτεστε από την ασφαλιστική σας αν σας κάψουν το αυτοκίνητο

Σχεδόν καθημερινοί είναι το τελευταίο διάστημα οι εμπρησμοί αυτοκινήτων, που αφήνουν πίσω τους χιλιάδες ευρώ ζημιών ή προκαλούν ακόμη και ολική καταστροφή των οχημάτων.

Ωστόσο, για να σας αποζημιώσει η ασφαλιστική σας εταιρεία για τις ζημιές, θα πρέπει να είστε ασφαλισμένοι επί του συγκεκριμένου κινδύνου. Αλλιώς δεν παίρνετε ούτε ευρώ!

Εκτιμάται ότι το πολύ 1 στα 3 αυτοκίνητα είναι σήμερα ασφαλισμένα έναντι της κακόβουλης ενέργειας του εμπρησμού.

Για το λόγο αυτό καλό θα ήταν εφόσον θέλετε να είστε προστατευμένοι δια παν ενδεχόμενο, να ελέγχετε προσεκτικά τις καλύψεις του συμβολαίου σας.

Συγκεκριμένα, οι κακόβουλες ενέργειες θεωρούνται οι πράξεις που γίνονται από κάποιο τρίτο πρόσωπο με σκοπό το βανδαλισμό ή τη δολιοφθορά και έχουν ως αποτέλεσμα τη ζημιά των ασφαλισμένων περιουσιακών στοιχείων.

Ειδικοί όροι ασφάλισης

Οι ζημιές που απορρέουν από τις ενέργειες αυτές μπορούν να καλυφθούν από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν ειδικής συμφωνίας με τον ασφαλισμένο και μετά από έκδοση του σχετικού ειδικού όρου ασφάλισης.

Ο ειδικός αυτός όρος ασφάλισης εξαιρεί κατά κανόνα τις ζημιές που προέρχονται από τρομοκρατικές ενέργειες.

O ίδιος όρος, αρκετά συχνά, δεν καλύπτει και τις ζημιές που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια στάσεων, απεργιών, οχλαγωγιών και εν γένει πολιτικών ταραχών.

Οι πράξεις κατά τη διάρκεια στάσεων, απεργιών, οχλαγωγιών και εν γένει πολιτικών ταραχών αποτελούν, επίσης, μορφή κακόβουλων ενεργειών, τις οποίες πολλές ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν με ξεχωριστή ασφαλιστική κάλυψη». Και καταλήγει:

Επομένως, όποιος επιθυμεί να είναι ασφαλισμένος για ζημιές που μπορεί να προέλθουν από όλες τις παραπάνω ενέργειες, πρέπει να φροντίσει ώστε να του έχουν παρασχεθεί όλες οι σχετικές καλύψεις από την ασφαλιστική εταιρία.

Βρείτε τώρα το κόστος ασφάλισης για κακόβουλες ενέργειες