A- A+
Πώς το video banking θα αλλάξει για πάντα την εξυπηρέτησή σας από τις τράπεζες

Το video banking, η εξυπηρέτηση δηλαδή από τον τραπεζικό σας σύμβουλο μέσω βιντεοκλήσης, ήλθε για να μείνει και να αλλάξει τον τρόπο επικοινωνίας τραπεζών - πελατών.

Πρώτη στην αγορά εισήγαγε το θεσμό η Eurobank για τις επιχειρήσεις πελάτες της πριν από περίπου δύο χρόνια, για να ακολουθήσουν και άλλοι μεγάλοι όμιλοι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Οι περιορισμοί για είσοδο στα τραπεζικά καταστήματα, λόγω των μέτρων προστασίας ενάντια στην πανδημία, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για διαφορετικές μορφές επικοινωνίας.

Με το video banking ο πελάτης μπορεί εξ αποστάσεως να επικοινωνήσει, βλέποντας και ακούγοντας τον τραπεζικό του σύμβουλο, σαν να τον είχε μπροστά του σε ένα κατάστημα.

Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο εξασφαλίζεται η καλύτερη επικοινωνία, αλλά δίνεται και η δυνατότητα ταυτοποίησης εξ αποστάσεως, ώστε εργασίες που γίνονταν μόνο στο κατάστημα, να μπορούν πλέον να ολοκληρωθούν και ψηφιακά.

Η απόφαση της ΤτΕ

Σημαντικό ρόλο για τη διάδοση του video banking τα επόμενα χρόνια, τουλάχιστον στο κομμάτι της ταυτοποίησης, θα παίξει η πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία δίνεται αυτή η δυνατότητα εξ αποστάσεως. Αρκεί ο τραπεζοϋπάλληλος να βλέπει τον πελάτη.

Επιπλέον ώθηση στις υπηρεσίες αυτές θα δώσει και το αναμενόμενο λανσάρισμα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ηλεκτρονικής ταυτότητας, που θα επιτρέπει την ταυτοποίηση ενός πελάτη μέσω διαδικτύου.

Έτσι, ο καθένας θα μπορεί από την άνεση του χώρου του να επισκεφθεί με ψηφιακό τρόπο τον τραπεζικό του σύμβουλο για να κάνει τη δουλειά του.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα ταχύτερης μείωσης του αριθμού των τραπεζικών καταστημάτων, αλλά και συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού τραπεζοϋπαλλήλων σε ενιαίους χώρους, από τους οποίους θα εξυπηρετούν τους πελάτες.

Δεν θα δεσμεύεται δηλαδή ένας υπάλληλος σε κατάστημα με χαμηλή επισκεψιμότητα να περιμένει πελάτες. Αλλά θα είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να εξυπηρετήσει τους πελάτες μέσω του video banking.

Ποιες τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία

Μέχρι σήμερα, τρεις όμιλοι εξυπηρετούν συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών μέσω του video banking.

  • Eurobank

Είναι η πρώτη που την εφάρμοσε πριν δύο περίπου χρόνια στην ελληνική αγορά για επιχειρηματικούς πελάτες της.

Πρόσφατα την ενεργοποίησε και για τους πελάτες της που ανήκουν στην κατηγορία του personal banking.

Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσω του e-banking


  • Alpha Bank

Προσφέρει τη δυνατότητα video κλήσης μέσω skype σε επιχειρηματικούς πελάτες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες έχει αποστείλει σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων της κάμερες, ώστε να παρέχει εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση με βιντεοκλήσεις, όχι μόνο σε επιχειρήσεις, αλλά και σε ιδιώτες, κατά πάσα πιθανότητα της κατηγορίας Gold (personal banking).


  • Τράπεζα Πειραιώς

Πλέον προσφέρει τη δυνατότητα βιντεο-κλήσης σε πελάτες της που ανήκουν στην κατηγορία του personal banking.

Η υπηρεσία σας επιτρέπει να επικοινωνείτε μέσω ζωντανής (video conference), διαδικτυακής (web chat) ή τηλεφωνικής (web audio) συνομιλίας με εξειδικευμένο στέλεχος και να εξυπηρετείστε άμεσα και με ασφάλεια για τις τραπεζικές σας ανάγκες.

Η είσοδος γίνεται μέσω του e-banking.