A- A+
Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα τραπεζικά καταστήματα στις πληγείσες περιοχές

Ανεβάζουν σταδιακά ρολά από την Πέμπτη τα τραπεζικά καταστήματα, καθώς σε ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές οι καιρικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα το επιτρέψουν.

Kάθε τράπεζα θα αποφασίσει για το τι θα κάνει με τα δικά της καταστήματα, ανάλογα με το πόσο ασφαλής είναι η προσέλευση εργαζομένων και πελατών σε αυτά, ανά περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι καταναλωτές θα πρέπει να επικοινωνούν με τη μονάδα της επιλογής τους πριν την επισκεφθούν, για να διαπιστώσουν εάν είναι σε λειτουργία, ώστε να αποφύγουν μία ενδεχόμενη ταλαιπωρία.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη και Νότιο Αιγαίο θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς.

Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μην λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας.

Ως εκ τούτου, συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν, κατά το δυνατόν, τις επισκέψεις τους στα καταστήματα, όπως επίσης, πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Ενδεικτική των παραπάνω είναι η πληροφόρηση από τις δύο ακόλουθες τράπεζες για την αυριανή ημέρα:

* Η Alpha Bank θα ανοίξει τα καταστήματά της σε Αττική και Κρήτη στις 10 το πρωί αντί για τις 8, με βάση το μόνιμο ωράριο λειτουργία της.

* Η Eurobank θα ανοίξει μόνο τα καταστήματα που είναι προσβάσιμα με ασφάλεια, κάτι που θα αποφασιστεί από τις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις τη