A- A+
Πληρωμή με το κινητό εγκαινιάζουν Alpha Bank και Vodafone - Το νέο ηλεκτρονικό πορτοφόλι
Ένα νέο τρόπο πληρωμών στις καθημερινές συναλλαγές θα εγκαινιάσουν την ερχόμενη εβδομάδα Alpha Bank και Vodafone, εισάγοντας στην ελληνική αγορά το πρώτο ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Πώς θα δουλεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank σε συνεργασία με τη Vodafone θα ξεκινήσουν τη διάθεση μίας υπηρεσίας που θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πληρώνουν τις αγορές τους με το κινητό τους τηλέφωνο.

Σε πρώτη φάση η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένα smartphones και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων και των iphones.

Πώς λειτουργεί

Ο καταναλωτής θα χρησιμοποιεί για την πληρωμή του στα καταστήματα με τα συμβατά «μηχανάκια» POS, που υποστηρίζουν την τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών το κινητό του τηλέφωνο, για την άμεση χρέωση της κάρτας του.

Με τον τρόπο αυτό δε θα χρειάζεται να βγάζει από το πορτοφόλι του την κάρτα, αλλά η συναλλαγή θα ολοκληρώνεται στη στιγμή.

Τα στοιχεία των καρτών όσων εγγράφονται στην υπηρεσία της Alpha Bank θα κρυπτογραφούνται και θα αποθηκεύονται με ασφάλεια στην κάρτα SIM με τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών.

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή mobile banking της τράπεζας για να διαχειριστούν τα χρήματά τους και να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές σε όλο τον κόσμο, στα σημεία με το αντίστοιχο σήμα της Visa.