A- A+
Πληρωμές σε POS με το κινητό και από την Τρ. Πειραιώς - Όλα τα e-wallets

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η τέταρτη ελληνική τράπεζα που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πληρώνουν παντού με το κινητό τους, με χρέωση οποιασδήποτε κάρτας τους.

Ο λόγος γίνεται για το winbank pay, που επιτρέπει ανέπαφες πληρωμές μόνο με το κινητό σας, την ενεργοποίηση του οποίου είχε προαναγγείλει από τον περασμένο Ιούλιο το Moneyonline.

Το νέο ψηφιακό πορτοφόλι της Τράπεζας Πειραιώς σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε τις καθημερινές σας πληρωμές με κάρτα χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό σας.

Έτσι, πραγματοποιείτε ανέπαφες πληρωμές σε φυσικά καταστήματα από το κινητό σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να έχετε μαζί σας μετρητά ή τις κάρτες σας.

Πού το βρίσκετε

Η νέα υπηρεσία winbank pay είναι διαθέσιμη μέσω του winbank mobile app και είναι συμβατή με συσκευές Android με λειτουργικότητα NFC και λογισμικό Android 5+.

Κατεβάστε δωρεάν την τελευταία έκδοση του winbank mobile app εδώ: winbank mobile app for android

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία η συσκευή σας απαιτείται να διαθέτει λογισμικό Android 5+ και λειτουργικό κύκλωμα NFC.

Παράλληλα, θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένος στη winbank, να έχετε εγκατεστημένο στο κινητό σας το winbank mobile app και να έχετε τουλάχιστον μία κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς.

Πώς ενεργοποιείται η υπηρεσία

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία, ανά πάσα στιγμή, από το menu του winbank mobile app Ρυθμίσεις > Διαχείριση υπηρεσιών > winbank pay.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το winbank pay σε όποια συσκευή σας έχετε και το mobile app.

Μόλις ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση το εικονίδιο του winbank pay  θα εμφανιστεί αυτόματα, στο πάνω μέρος της οθόνης εισόδου του winbank mobile app, για να κάνετε εύκολα ανέπαφες πληρωμές.

Με την ενεργοποίηση του winbank pay, όλες οι ενεργές κάρτες που έχετε στην κατοχή σας προστίθενται αυτόματα στην υπηρεσία (χρεωστικές, πιστωτικές, προπληρωμένες).

Η πραγματοποίηση μίας πληρωμής

Για να κάνετε μία αγορά σε POS θα πρέπει μέσω της οθόνης εισόδου του winbank mobile app (πριν από το login) να κάνετε τα ακόλυθα:

- Επιλέξτε το εικονίδιο του winbank pay

- Επιλέξτε την κάρτα που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε και πατήστε «πληρωμή».

- Προχωρήστε σε ταυτοποίηση με quick login (4digit PIN ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα σε συμβατές συσκευές)

- Πλησιάστε το κινητό σας στο POS του εμπόρου.

- Ελέγξτε την έκβαση της πληρωμής στο POS του εμπόρου.

Η μέθοδος αυτή πληρωμής δεν απαιτεί η συσκευή σας να είναι συνδεδεμένη στο internet.

Εναλλακτικά, για να ξεκινήσετε μία συναλλαγή από την κατηγορία «Κάρτες» επιλέξτε την κάρτα που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε «Νέα συναλλαγή» και στη συνέχεια «winbank pay».

Εξάλλου, μπορείτε να πληρώνετε με winbank pay χωρίς πρώτα να χρειαστεί να ανοίξετε το winbank mobile app;

Απλά ορίστε ως προκαθορισμένη υπηρεσία πληρωμών στο κινητό σας το winbank pay. Αφού το κάνετε, πλησιάζοντας τη συσκευή σας στο τερματικό της επιχείρησης, η οθόνη σας θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, και αφού την ξεκλειδώσετε, η οθόνη του winbank pay θα εμφανιστεί μπροστά σας.


Τα e-wallets των άλλων τραπεζών

Δυνατότητα πληρωμής σε φυσικά τερματικά POS με το κινητό προσφέρουν και οι υπόλοιποι τρεις συστημικοί όμιλοι.

Πρόκειται για τις ακόλουθες εφαρμογές:

Alpha Bank

1. Apple Pay

Η Alpha Bank επιτρέπει ανέπαφες συναλλαγές με τις κάρτες Visa και Mastercard που εκδίδει, μέσω της υπηρεσίας Apple Pay για iPhone, Apple Watch, iPad και Mac.

Χρεώσεις μπορούν να γίνουν με την κινητή σας συσκευή, τόσο σε φυσικά τερματικά, όσο και στο ίντερνετ.

Πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι με τη χρήση του Apple Pay συμμετέχετ κανονικά στα προγράμματα επιβράβευσης της τράπεζας και λαμβάνετε την ανταμοιβή που προβλέπεται κάθε φορά.

Προς το παρόν πάντως δεν μπορείτε να κάνετε εξαργυρώσεις πόντων στο πλαίσιο του προγράμματος Bonus.

H χρέωση γίνεται απευθείας στην κάρτα σας, χωρίς να πληκτρολογήσετε PIN, καθώς η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id).

2. myAlpha wallet

Πρόκειται για το νέο ηλεκτρονικό πορτοφόλι της τράπεζας, το οποίο απευθύνεται σε κατόχους κινητών με λειτουργικό Android.

Το myAlpha Wallet είναι διαθέσιμο για κινητά τηλέφωνα  με λειτουργικό Android 5+. Κατεβάστε το εδώ

Η ανανεωμένη έκδοσή του δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών σε φυσικά POS, πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ.

Συνδεθείτε με τους e-Banking κωδικούς σας, μια φορά, με την πρώτη σας είσοδο στην εφαρμογή και προσθέστε στο λεπτό όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες, Visa ή Mastercard Alpha Bank κάρτες σας.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε ως κύρια κάρτα για τις πληρωμές σας, οποιαδήποτε επιθυμείτε, ανά πάσα στιγμή.


Eurobank Wallet - Android

Πρόκειται για το ψηφιακό πορτοφόλι Eurobank Wallet, το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών χωρίς χρήση κάρτας στη φυσική μορφή της.

Για να κάνετε ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό σας με το Eurobank Wallet, πρέπει να έχετε κινητό Android 5+.

Ενεργοποιήστε την υπηρεσία μέσα από το Eurobank Mobile App και κάντε αγορές ανέπαφα σε POS με το κινητό σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.  

 Κρατάτε το κινητό σας σε μικρή απόσταση από το POS. Με το 4-ψήφιο PIN του Mobile App ή δακτυλικό αποτύπωμα κάνετε την ταυτοποίηση.

Μπορείτε να κάνετε έως και 10 συναλλαγές διαδοχικά χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Για να κάνετε κι άλλη ανέπαφη συναλλαγή στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθείτε με το κινητό σας στο διαδίκτυο.

Στις αγορές σας με το Eurobank Wallet συμμετέχετε κανονικά στο πρόγραμμα επιβράβευσης Επιστροφή. Δηλαδή συλλέγετε και εξαργυρώνετε ευρώ Επισστροφή, όπως και όταν πληρώνετε με τη φυσική σας κάρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα η Eurobank θα ενεργοποιήσει και το Apple Pay για τους κατόχους των καρτών της με κινητό που έχουν λειτουργικό IOS.


ibank pay - Εθνική Τράπεζα

Διαφορετικής φιλοσοφίας είναι η εφαρμογή i-bank pay της Εθνικής Τράπεζας. Κι αυτό διότι πρώτον επιτρέπει πληρωμές με τη χρήση κινητού μόνο σε επαγγελματίες επιχειρήσεις που είναι πελάτες της τράπεζας.

Δεύτερον, η χρέωση του ποσού γίνεται είτε απευθείας στον καταθετικό λογαριασμό του πελάτη ή με προπληρωμένη κάρτα.

Και τρίτον, η εφαρμογή παίζει τόσο σε κινητά Android, όσο και σε Apple.

Ειδικότερα, με το i-bank Pay μπορείς να πληρώσεις επιχειρήσεις και επαγγελματίες σε περισσότερα από 120.000 σημεία που φέρουν το σήμα i-bank POS ή i-bank Pay, χωρίς μετρητά ή κάρτες.

Η πληρωμή πραγματοποιείται «σκανάροντας» το απόκομμα QR code που εκτυπώνεται από την i-bank POS συσκευή του εμπόρου/επαγγελματία.

Απλά, επιλέγεις το εικονίδιο πληρωμή QR code, πλησιάζεις το κινητό σου στη συσκευή i-bank POS και σκανάρεις τον κωδικό.

Εναλλακτικά, μπορείς να πληρώσεις επιχειρήσεις και επαγγελματίες ανέπαφα, πλησιάζοντας το κινητό σου στο κινητό ή tablet του επαγγελματία ή στην ειδική συσκευή i-bank Connector του εμπόρου.

Απλά, επιλέγεις το εικονίδιο «Πληρωμή Contactless» και πλησιάζεις το κινητό σου στο κινητό του εμπόρου ή την ειδική συσκευή, έχοντας ενεργοποιημένο το Bluetooth, μέχρι να ενημερωθεί η εφαρμογή με το ποσό πληρωμής και αυτό να εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού σου.

Μπορείς να συνδεθείς στην εφαρμογή i-bank Pay με τον κωδικό χρήστη και το μυστικό κωδικό της υπηρεσίας i-bank Internet Banking και στη συνέχεια να επιλέξεις τον καταθετικό λογαριασμό ή την Prepaid κάρτα που θα συνδέσεις με την εφαρμογή.