A- A+
Πληρωμές με το iPhone σε Pos - Μετά την Alpha Bank ακολουθεί η Eurobank - Τα apps ανά τράπεζα

Οι εφαρμογές ψηφιοποίησης των τραπεζικών καρτών και η διενέργεια συναλλαγών σε φυσικά POS με τα κινητά μας τηλέφωνα έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Οι περισσότερες τράπεζες δίνουν πλέον στους πελάτες τους τη δυνατότητα να πληρώνουν παντού με αυτό τον τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται να έχουν μαζί τους την κάρτα ή να την βγάλουν από το πορτοφόλι τους.

Ο περιορισμός του κινητού

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει χρήση οποιουδήποτε κινητού για αυτή τη δουλειά.

Μέχρι στιγμής μόνο η Alpha Bank επιτρέπει στους πελάτες της μέσω διαφορετικών εφαρμογών να κάνουν συναλλαγές με το κινητό τους, είτε αυτό είναι Android ή iPhone.

Ωστόσο, σύντομα στο club θα μπει και η Eurobank, η οποία μετά την ενεργοποίηση του Eurobank Wallet για τέτοιου είδους πληρωμές, θα ανοίξει και το Apple Pay για τις κάρτες της.

Από την άλλη, η Τράπεζα Πειραιώς προς το παρόν δίνει τη δυνατότητα χρήσης μόνο συσκευών Android για την ψηφιοποίηση των καρτών της.

Τέλος η Εθνική Τράπεζα δεν προσφέρει αυτές τις δυνατότητες για καμία συσκευή.

Οι δυνατότητες ανά τράπεζα

Τα ενεργά e-wallets των τραπεζών είναι τα εξής:

Alpha Bank

1. Apple Pay

Η Alpha Bank επιτρέπει ανέπαφες συναλλαγές με τις κάρτες Visa και Mastercard που εκδίδει, μέσω της υπηρεσίας Apple Pay για iPhone, Apple Watch, iPad και Mac.

Χρεώσεις μπορούν να γίνουν με την κινητή σας συσκευή, τόσο σε φυσικά τερματικά, όσο και στο ίντερνετ.

Πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι ότι με τη χρήση του Apple Pay συμμετέχετ κανονικά στα προγράμματα επιβράβευσης της τράπεζας και λαμβάνετε την ανταμοιβή που προβλέπεται κάθε φορά.

Προς το παρόν πάντως δεν μπορείτε να κάνετε εξαργυρώσεις πόντων στο πλαίσιο του προγράμματος Bonus.

H χρέωση γίνεται απευθείας στην κάρτα σας, χωρίς να πληκτρολογήσετε PIN, καθώς η ταυτοποίηση του κατόχου γίνεται με βιομετρικά στοιχεία από τη συσκευή Apple (face id, touch id).

2. myAlpha Wallet

Το νέο myAlpha Wallet που θα είναι σύντομα κοντά σας, είναι το ψηφιακό πορτοφόλι της Alpha Bank, το οποίο αλλάζει και γίνεται ακόμα πιο εύχρηστο.

Συγκεκριμένα, θα μπορείτε να πραγματοποιείτε τις πληρωμές σας με χρήση όλων των Alpha Bank καρτών σας σε τερματικά αποδοχής καρτών (POS), ανέπαφα, οπουδήποτε στον κόσμο.

Αναλυτικότερα, με το νέο myAlpha Wallet θα μπορείτε:

- να ολοκληρώνετε τις πληρωμές σας σε φυσικά καταστήματα ανέπαφα με το κινητό σας τηλέφωνο χωρίς να πρέπει να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας

- να προσθέτετε όλες τις Alpha Bank κάρτες σας, Visa ή Mastercard, αλλά και να χρησιμοποιείτε, ανά πάσα στιγμή, οποιαδήποτε σας εξυπηρετεί

- να συνδέεστε και να παραμένετε συνδεδεμένος με τους e-Banking κωδικούς σας για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία



Eurobank Wallet - Android

Ο λόγος γίνεται για το ψηφιακό πορτοφόλι Eurobank Wallet, το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών χωρίς χρήση κάρτας στη φυσική μορφή της.

Για να κάνετε ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό σας με το Eurobank Wallet, πρέπει να έχετε κινητό Android 5+.

Ενεργοποιήστε την υπηρεσία μέσα από το Eurobank Mobile App και κάντε αγορές ανέπαφα σε POS με το κινητό σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.  

 Κρατάτε το κινητό σας σε μικρή απόσταση από το POS. Με το 4-ψήφιο PIN του Mobile App ή δακτυλικό αποτύπωμα κάνετε την ταυτοποίηση.

Μπορείτε να κάνετε έως και 10 συναλλαγές διαδοχικά χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Για να κάνετε κι άλλη ανέπαφη συναλλαγή στη συνέχεια, πρέπει να συνδεθείτε με το κινητό σας στο διαδίκτυο.

Στις αγορές σας με το Eurobank Wallet συμμετέχετε κανονικά στο πρόγραμμα επιβράβευσης Επιστροφή. Δηλαδή συλλέγετε και εξαργυρώνετε ευρώ Επισστροφή, όπως και όταν πληρώνετε με τη φυσική σας κάρτα.



Τράπεζα Πειραιώς - winbank pay

Η νέα υπηρεσία winbank pay είναι διαθέσιμη μέσω του winbank mobile app και είναι συμβατή με συσκευές Android με λειτουργικότητα NFC και λογισμικό Android 5+.

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία η συσκευή σας απαιτείται να διαθέτει λογισμικό Android 5+ και λειτουργικό κύκλωμα NFC.

Παράλληλα, θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένος στη winbank, να έχετε εγκατεστημένο στο κινητό σας το winbank mobile app και να έχετε τουλάχιστον μία κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς.

Για να κάνετε μία αγορά σε POS θα πρέπει μέσω της οθόνης εισόδου του winbank mobile app (πριν από το login) να κάνετε τα ακόλουθα:

- Επιλέξτε το εικονίδιο του winbank pay

- Επιλέξτε την κάρτα που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε και πατήστε «πληρωμή».

- Προχωρήστε σε ταυτοποίηση με quick login (4digit PIN ή το δακτυλικό σας αποτύπωμα σε συμβατές συσκευές)

- Πλησιάστε το κινητό σας στο POS του εμπόρου.

- Ελέγξτε την έκβαση της πληρωμής στο POS του εμπόρου.

Η μέθοδος αυτή πληρωμής δεν απαιτεί η συσκευή σας να είναι συνδεδεμένη στο internet.

Εναλλακτικά, για να ξεκινήσετε μία συναλλαγή από την κατηγορία «Κάρτες» επιλέξτε την κάρτα που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε «Νέα συναλλαγή» και στη συνέχεια «winbank pay».

Εξάλλου, μπορείτε να πληρώνετε με winbank pay χωρίς πρώτα να χρειαστεί να ανοίξετε το winbank mobile app.

Απλά ορίστε ως προκαθορισμένη υπηρεσία πληρωμών στο κινητό σας το winbank pay.