A- A+
Πιθανή μία νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις - Τι ζητούν οι λογιστές - Τι εξετάζεται

Καθώς πλησιάζει η λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των εφετινών φορολογικών δηλώσεων, χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που δεν έχουμε εκπληρώσει την υποχρέωσή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, έως τώρα έχουν υποβληθεί 4,6 εκατ. δηλώσεις από τις συνολικά 6,4 εκατ.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και τις 29/7, δηλαδή μέσα στις επόμενες 18 ημέρες, θα πρέπει να υποβληθούν περίπου 1,8 εκατ. δηλώσεις.

Τα σενάρια

Οι λογιστές έχουν ζητήσει να υπάρξει παράταση της προθεσμίας για έως και δύο μήνες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς που απαιτείται.

Πέρυσι, η προθεσμία είχε παραταθεί έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, με τις πρώτες δύο δόσεις να εξοφλούνται δύο ημέρες αργότερα και την τρίτη στο τέλος του ίδιου μήνα.

Προς το παρόν στο υπουργείο Οικονομικών αποκλείουν μία τόσο μεγάλη παράταση. Ωστόσο, θα μπορούσαν να εξετάσουν μία ολιγοήμερη παράταση της ισχύουσας προθεσμίας.

Το νέο χρονοδιάγραμμα

Πχ. μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πάρει παράταση και η πληρωμή της πρώτης δόσης που θα πρέπει με τα σημερινά δεδομένα να πληρωθεί έως και τις 29/7.

Ως εκ τούτου, εάν επαληθευθεί αυτό το σενάριο, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλλουν δύο δόσεις εντός του Αυγούστου και στη συνέχεια:

  • Τέλος Σεπτεμβρίου: 3η δόση
  • Τέλος Οκτωβρίου: 4η δόση
  • Τέλος Νοεμβρίου: 5η δόση
  • Τέλος Δεκεμβρίου: 6η δόση
  • Τέλος Ιανουαρίου: 7η δόση
  • Τέλος Φεβρουαρίου: 8η δόση