A- A+
Πιθανή η παράταση για τα τέλη ΙΧ - Το κόλπο αναβολής μέχρι το Μάρτιο για όσους έχουν πιστωτικές

Πιθανή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας του 2020, που κανονικά εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη 31/12/2019.

Αν και από το υπουργείο Οικονομικών τηρούν σιγήν ιχθύος, κάθε χρόνο στην τελευταία ημέρα δίνεται παράταση μερικών ημερών για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων.

Πέρυσι για παράδειγμα, είχε δοθεί παράταση έως και τις 11 Ιανουαρίου. Δεν αποκλείεται λοιπόν το ίδιο να συμβεί και εφέτος.

Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Τρίτη.

Πότε συμφέρει να περιμένετε

Αν λοιπόν δε έχετε πληρώσει τα τέλη και διαθέτετε ενεργή πιστωτική κάρτα, μία ιδέα θα ήταν να περιμένετε έως τότε για να δείτε αν θα δοθεί παράταση.

Προϋπόθεση όμως για να βγείτε κερδισμένοι είναι η επόμενη ημερομηνία έκδοσης της πιστωτικής σας κάρτας να είναι πριν την εκπνοή της νέας προθεσμίας που θα δοθεί.

Σε αυτήν την περίπτωση, είτε το σύνολο των τελών ή η πρώτη δόση εφόσον επιλέξετε τμηματική καταβολή, θα μετατεθεί έως και 1,50 μήνα αργότερα.

Ειδικά αν έχετε διαφορετικές πιστωτικές κάρτες, καλό θα ήταν να τσεκάρετε πότε εκδίδεται ο λογαριασμός τους, ώστε να επιλέξετε εκείνη που συμφέρει περισσότερο.

Θα πρέπει να διαλέξετε εκείνη με ημερομηνία έκδοσής προγενέστερη και όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Παράδειγμα

Για παράδειγμα, εάν δοθεί παράταση έως και τις 10 Ιανουαρίου 2020 και ο επόμενος λογαριασμός της πιστωτικής σας κάρτας εκδοθεί πριν την ημερομηνία αυτή, βγαίνετε κερδισμένοι, μεταθέτοντας τη συναλλαγή.

Αν ο λογαριασμός εκδοθεί στις 8 Ιανουαρίου και πληρώσετε μετά την έκδοσή του, τότε το σύνολο της πληρωμής ή η πρώτη δόση θα περιληφθεί στο λογαριασμό της 8ης Φεβρουαρίου.

Έτσι, η ημερομηνία εξόφλησης θα μετατεθεί για τα τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου έναντι τέλους Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου.

Φυσικά, εάν ο λογαριασμός της κάρτας σας εκδίδεται μετά την προθεσμία για τέλη κυκλοφορίας, τότε δεν έχετε λόγο να περιμένετε.

Πληρώστε τα για να ξεμπερδεύετε, καθώς δεν πρόκειται να αλλάξει η ημερομηνία πληρωμής.

Εξυπακούεται ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο στην περίπτωση που δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.