A- A+
Πιστωτικές Κάρτες: Οι τράπεζες ρίχνουν ...τον πληθωρισμό και δανείζουν με 0%
Ελκυστικότερα γίνονται τα προγράμματα επιβράβευσης των πιστωτικών καρτών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα νοικοκυριά να κάνουν τα ψώνια τους με σημαντική έκπτωση και με …τσάμπα δανεικά.

Μέσω των προγραμμάτων πιστότητας οι τράπεζες επιστρέφουν στους κατόχους των πιστωτικών καρτών ένα μέρος των αγορών τους, υπό τη μορφή μετρητών ή πόντων που μπορούν να εξαργυρωθούν σε επόμενες αγορές.

Ο λόγος γίνεται για δαπάνες που ούτως ή αλλιώς γίνονται από μία οικογένεια. Η διαφορά είναι ότι η πληρωμή τους αντί με μετρητά πραγματοποιείται με πιστωτική κάρτα. Εφόσον εξοφληθούν στην ώρα τους, δηλαδή έως και 45 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της αγοράς, όταν και πληρώνεται ο λογαριασμός, δεν επιβάλλεται κανένας τόκος.

=====================================================================================

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Βρείτε την πιστωτική κάρτα που σας ταιριάζει ή το φθηνότερο πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου

=====================================================================================

Παράλληλα, κατά διαστήματα οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους ως μέσο δανεισμού, προσφέροντας ακόμη και μηδενικά επιτόκια. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει τις αγορές του και να τις εξοφλήσει άτοκα, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, που μπορεί να φτάσει έως και τους 10 μήνες.

Βέβαια σημειώνεται ότι για να ισχύσουν αυτές οι προσφορές, θα πρέπει ο λογαριασμός να είναι ενήμερος, δηλαδή να καταβάλεται εμπρόθεσμα έστω και η ελάχιστη μηνιαία δόση, που μπορεί να ξεκινά από το 1,5% του υπολοίπου στην κάρτα.

Οι νέες προσφορές που ανακοινώθηκαν

• Δυνατά στον «παιχνίδι» του πλαστικού χρήματος εισέρχεται η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε ότι προσφέρει επιτόκιο 0% επιτόκιο σε όλες τις πιστωτικές κάρτες για ολόκληρο το 2011, για νέες συναλλαγές σε supermarkets, πρατήρια καυσίμων και υπηρεσίες παροχής υγείας.

Από την 14η Φεβρουαρίου 2011, όλες οι νέες αγορές στις 3 παραπάνω κατηγορίες επιχειρήσεων δεν θα τοκίζονται έως και το τέλος της χρονιάς.

• Μία νέα προσφορά στον τομέα των πιστωτικών καρτών λάνσαρε η Credicom, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους τους να κερδίσουν έκπτωση έως και 7% για όλες τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν στα super markets.

Η προσφορά ισχύει για όλες τις αγορές που θα πραγματοποιήσετε από 1η Φεβρουαρίου 2011 έως και 24 Απριλίου 2011.

Η έκπτωση που προβλέπεται εξαρτάται από το ποσό των αγορών. Συγκεκριμένα δίνεται:
• 3% επιστροφή για αγορές μέχρι €300
• 5% επιστροφή για αγορές από €301 - €500, και
• 7% επιστροφή για αγορές από €501 και άνω