A- A+
Covid Free Wallet: Πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης και φωτογραφία ταυτότητας σε 1 app

Πιο εύκολους θα καταστήσει τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, η αναβάθμιση της εφαρμογής Covid free GR Wallet εντός των επόμενων ωρών.

Πρόκειται για εφαρμογή διαθέσιμη για κινητές συσκευές IOS και Android, που επιτρέπει με ένα κλικ την πρόσβαση στο πιστοποητικό εμβολιασμού ή νόσησης, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος κατά την είσοδο σε χώρους απαγορευμένους για ανεμβολίαστους.

Το ίδιο ισχύει και για το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει το αρνητικό αποτέλεσμα ενός rapid ή PCR τεστ, το οποίο επιδεκνύεται όπου μπορούν να εισέλθουν οι ανεμβολίαστοι. Πχ. στους εξωτερικούς χώρους εστίασης.

Η νέα έκδοση

Στη νέα έκδοση του app, που θα είναι έτοιμη το αργότερο έως και την ερχόμενη Τρίτη, θα προστεθεί και η ψηφιακή ταυτότητα του κατόχου του πιστοποιητικού.

Έτσι, απαλλάσσονται οι πολίτες από την υποχρέωση επίδειξης άλλου εγγράφου για την ταυτοποσωπία τους, και ταυτόχρονα γίνονται πιο εύκολα οι έλεγχοι από τις επιχειρήσες.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω του covidfree.gov.gr.


Η ψηφιοποίηση του πιστοποιητικού

Αφού την κατεβάσετε στη συσκευή σας, η λειτουργία της καταχώρησης είναι απλή και γρήγορη και μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

  • Σκανάροντας το QR code του πιστοποιητικού ή της βεβαίωσης
  • Σισάγοντας στην εφαρμογή το αρχείο σε μορφή PDF


Έτσι, κάθε φορά που θα ανοίγετε την εφαρμογή, θα εμφανίζεται το QR Code για τον έλεγχο του πιστοποιητικού και με τη νέα έκδοση και η ταυτότητά σας.

Σημειώνεται ότι πιστοποιητικά και βεβαιώσεις μπορούν να εξαχθούν μέσω της εφαρμογής και σε μορφή PassBook ώστε να αποθηκευτούν στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.