A- A+
Ποιοι θα έχουν απαλλαγή ή έκπτωση 40% στο ενοίκιο του Μαρτίου σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους

Συνεχίζεται και το Μάρτιο το μέτρο των υποχρεωτικών εκπτώσεων στα ενοίκια νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και το καθεστώς των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, για το μήνα Μάρτιο θα ισχύσουν τα εξής:

- Επιχειρήσεις

  • Πλήρης απαλλαγή για σοβαρά πληττόμενες επιχειρήσεις βάση ΚΑΔ
  • 40% έκπτωση για πληττόμενες επιχειρήσεις βάση ΚΑΔ

Δείτε την πλήρη λίστα με τους ΚΑΔ

- Πρώτη κατοικία

Έκπτωση 40% στο ενοίκιο της πρώτης κατοικίας εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή

- Φοιτητική στέγη

Έκπτωση 40% στο ενοίκιο της φοιτητικής στέγης τέκνου εργαζομένου σε αναστολή, υπό την προϋπόθεση ότι φοιτά σε πόλη διαφορετική από τον τόπο διαμονής

Οι αποζημιώσεις των ιδιοκτητών

Και για το μήνα Μάρτιο θα συνεχιστεί η αποζημίωση από το κράτος των ιδιοκτητών που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιιο μετά από κρατική εντολή.

Αν είναι φυσικά πρόσωπα η αποζημίωση ανέρχεται στο 80% του μισθώματος και αν είναι νομικά πρόσωπα στο 60%.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση είναι αφορολόγητη και δεν επιβαρύνεται από κανένα άλλο τέλος, όπως πχ το χαρτόσημο στις επαγγελματικές μισθώσεις.

ADVERTISEMENT

Οι δηλώσεις COVID

Για τη λήψη της ενίσχυσης οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να κάνουν δήλωση COVID στο λογαριασμό τους στο Taxis και αναμένεται να λάβουν τα χρήματα μέσα στο Μάιο κατά πάσα πιθανότητα.

Εν τω μεταξύ εκπνέει τη Δευτέρα 15 Μαρτίου η προθεσμία των δηλώσεων για τα κουρεμένα ενοίκια του Ιανουαρίου και ξεκινά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου η διαδικασία των δηλώσεων για το Φεβρουάριο.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα των δηλώσεων του Φεβρουαρίου με προθεσμία υποβολής μέχρι την 31η Μαρτίου.